SMART KIDS 930X122

prefectura argeș

Prefectura Argeş, anunţ de ultimă oră. Se deschide secţia COVID a Spitalului Mioveni

Astăzi, Prefectura Argeş a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru luarea unor decizii cu privire la mişcări ale personalului medical în contextul epidemiologic actual.

Citiți și: Ireal! Instituție din Arges “bombardată” cu 17.000 de petiții!

Astfel, s-a stabilit solicitarea către CNSU şi CJCCI a aprobării unor detaşări, dar şi a suplimentării personalului medical după cum urmează:

– solicitare 3 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi Spitalul Județean de Urgență Pitești – secția ATI COVID cu 15 paturi.

Citiți și: E doliu la Prefectura Argeș

– solicitare 3 medici specialiști/primari ATI, din care 1 medic specialist/primar din Spitalul Județean de Urgență Pitești și 4 medici rezidenți în specialitatea ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 17 paturi a Spitalului Orășenesc Mioveni.

– detașare 2 medici în specialitatea boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Pitești către Spitalul Orășenesc Mioveni și se solicită 2 asistenți medicali radiologie, care vor deservi secția boli infecțioase COVID a Spitalului Orășenesc Mioveni.

– se solicită 2 medici confirmați în specialitatea ATI și 1 medic rezident ATI, care vor deservi secția ATI COVID cu 8 paturi a Spitalului Municipal Câmpulung din județul Argeș.

 

 

„Aceste solicitări vin la propunerea DSP şi în urma unor discuţii pe care le-am avut în videoconferinţa de ieri, la care au participat şi managerii de spitale”, precizează subprefectul Lucian Ionescu.

În urma discuţiilor, a fost dat ordin pentru detaşarea a doi medici ATI de la Spitalul Judetean la Spitalul Mioveni, a doi medici infecţionisti de la Judeţean la Mioveni şi a doi medici rezidenţi care să vină la SJU Piteşti.

În acest context, de mâine se va deschide atât linia de ATI de la Mioveni cu 17 paturi, cât şi secţia de boli infecţioase cu 62 de paturi Covid.

Ordinul pentru detaşări a fost dat de Raed Arafat.

[555x222px]CirculEspinol_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3