NOR CURIER 930X122

curent

Preț de groază la curentul electric!

Preț de groază la curentul electric!

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Actualele plafoane maxime de preț final la energie electrică pentru populație impuse prin lege, de 0,68, 0,8 și 1,3 lei/kWh, în funcție de consum, sunt valabile până la 31 martie 2025.

Și nu se știe deocamdată cum va fi reglementată piața după data respectivă.

Citiți și: Ce se întâmplă cu prețul la energia electrică: Impactul asupra consumatorilor

Ofertele de contracte ale principalilor furnizori destinate clienților casnici prevăd însă, în cele mai multe cazuri, și informații, mai detaliate sau mai seci, despre ce s-ar întâmpla teoretic cu prețul final facturat și cu principala sa componentă, cea a energiei active, în situația în care plafoanele legale din momentul de față ar fi eliminate.

Preț de groază la curentul electric!

La Getica 95 Com, furnizor cu cotă de 3,55% din piața concurențială, oferta prevede că, în situația eliminării plafoanelor, prețul energiei active, fără niciun fel de tarife și taxe, va fi de nu mai puțin de 7 lei/kWh.

De peste 15 ori mai mare decât cotația angro reglementată de vânzare impusă în prezent principalilor producători prin mecanismul de achiziție centralizată (MACEE).

Citește și: Alertă în Argeș: Poliția răscolește județul

Aceasta este în cuantum de 0,45 lei/kWh (450 lei/MWh).

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat recent că se are în vedere păstrarea schemei de plafonare a prețurilor din energie.

Termenul ar fi până în martie 2025, așa cum prevede legislația în vigoare.

Totodată, întregul lanț logistic al industriei de profil își dorește o etapizare a măsurilor de ieșire din această schemă.

Detalii, AICI.

Foto: Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Gherghe Stan spune:

    Păi cine mai are mă curent atunci?nici 20 la sută din tara asta nu și poate permite să plătească asemenea preturi,ceilalți cu lampa frate că nu mai merge,s au investim în eoliene că altfel ajungem la luminare

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3