EcoMoto 930×122

sentință împotriva statului român

Prima sentință împotriva statului român în cazul unei persoane atacate de un urs

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că o instanță de judecată din România a dat o primă sentință împotriva statului român, care ar trebui să plătească despăgubiri de 15.000 de euro unei persoane care a fost atacată de urs și a cerut despăgubiri în instanță.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Instanța a spus clar că entitatea responsabilă pentru acel atac este entitatea care a protejat acel animal, respectiv statul român.

„Avem prima sentință împotriva statului român, de 15.000 de euro, dată de o instanță din România, prin care o persoană atacată de urs a dat în judecată statul roman și a cerut despăgubiri.

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

Și instanța a spus clar că entitatea responsabilă pentru acel atac este entitatea care a protejat acel animal și care este, cu ghilimele de rigoare, „proprietarul ursului”, ceea ce este o ciudăţenie, dar proprietarul speciei strict protejate este statul român”, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna, în cadrul unei conferințe pe tema recent adoptatei Ordonanțe privind intervenția în cazul urșilor care coboară în localități.

Persoanele care împiedică prin orice mijloace intervenția imediată a autorităților în cazul urșilor coborâți în intravilanul localităților pot fi sancționate cu amendă între 7.000 și 10.000 de lei, dacă fapta nu constituie infracțiune, se arată în Ordonanța de urgență adoptată miercuri de Guvern și publicată pe site-ul Ministerului Mediului.

Primarul sau viceprimarul sunt cei care conduc echipele de intervenție și, în funcție de risc, tot ei decid asupra soluțiilor: alungare, tranchilizare și relocare ori extragere prin eutanasiere sau împușcare a urșilor.

Foto descriptiv: paginademedia.ro

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • GERMAN Alexandru spune:

    E o porcarie si vom reusi sa masacram in numele urii fata de natura o droaie de ursi.

  • Vasile spune:

    Eu nu cred ca primarul sau viceprimarul vor umbla prin padure sa impuste ursi. Deci nu vad cum vom ramane fara ursi

  • Cioara Steliana spune:

    Se porneste de la inceput cu impuscarea…. Ce tranchilizare, ce relocate….. Impuscarea ca e mai simplu. Din comisia care merge pe teren unde este medic ul veterinar care sa ia decizia corecta, unde este reprezentantul politiei animalelor? Sunt o multi me de alte solutii care sa Tina animalele departe de oameni pentru ei sunt flamanzi si cauta hrana.
    Prin piete, super marketuri se arunca tone de fructe si legume nu f degradate care pot fi colectare si duse in padure dar e greu….. E usor sa omori bitele animal. Rusine ministrului mediului si celorlalte structuri care nu fac nimic. E revoltator… Si oameni tac si nu ies in strada, nu protesteaza…..

  • Tudor spune:

    Domnule ministru,v-ati pus vreodata intrebarea de ce coboară urșii?
    Va sun eu ca tăiați în neștire păduri ocolul silvic ar trebui sa primească bani sa hrănească animalele.
    Nu sa le împuște
    Cate Ha de pădure s-au tăiat?
    Cand v-a pus Ue sa plantati ati zis ca e prea mult
    Sunteti numai corupti si penali sunteti toti

  • sorin spune:

    Coruptii care au inchis ochii la taierea ilegala a padurilor acum ucid ursii ca cica protejeaza oamenii. Oamenii trebuiau protejati prin ocrotirea padurilor! De ce le permitem? De ce ii lasam? Si noi suntem vinovati ca doar ne plangem pe internet

  • Vasile. spune:

    v-ați. Pus. întrebarea. de. ce. sau. înmulțit. foarte. foarte. mult. urși.. numai. tot. vorbim. de. tăieri. de. Pădurii. și. De. abitate. dar. să. vorbim. de. Iernile. care. erau. foarte. friguroase. găseam. puii. de. urs. morții. înghețați. asta. este. problema. Căci. Colectării. Nu. Se. Mai. Fac. De. Înmulțit. Se. Tot. Înmulțesc.

  • Aurel spune:

    Eu stiam ca detinatorii fondurilor de vinatoare fac anual inventarul speciilor de vint pe acel fond si se propune spre recoltare totce depaseste ca numar capacitatea de hranire a acelui fond. Va rog sa-mi raspunda un vinator cunoscator.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3