New Profesional Consult 930 x 122

evaluare nationala

PRIMARUL COMUNEI POIANA LACULUI, ÎNAINTEA EVALUĂRII NAȚIONALE: „TOATE CIRCUITELE SUNT PUSE LA PUNCT”

Prima etapă a Evaluării Naționale începe mâine. La Poiana Lacului au fost puse la punct toate detaliile organizatorice, astfel încât examenul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

S-au făcut ultimele pregătiri ale sălilor de clasă pentru Evaluarea Națională. Toate circuitele sunt puse la punct conform normelor comunicate de Ministerul Educației. Suntem siguri că nu vor fi probleme. Le urez elevilor care mâine dau examen să se concentreze și să nu aibă emoții, mai ales din punct de vedere al siguranței”, spune Ion Dumitrache, primarul comunei Poiana Lacului.

Evaluarea Națională (la care participă absolvenții claselor a VIII-a) va fi organizată, anul acesta, în două sesiuni. Prima începe pe 15 iunie (AICI, calendarul Evaluării Naționale 2020). A doua etapă, pentru elevii care se află în izolare sau care mâine au peste 37,3 temperatură, va avea loc în 29 iunie.

Citiți și: Admitere la liceu fără examen

Media obținută la Evaluarea Națională este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.

Potrivit unui anunț făcut astăzi de ministrul Educației, la poarta fiecărei unități de învățământ în care se susțin examene va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3, ministrul a recomandat cadrelor medicale să repete succesiv procedeul de luare a temperaturii.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90