930 pe 122 COSTACHE

bradu

PRIMARUL DAN STROE: AVEM MOTOPOMPELE PREGĂTITE, ASIGURĂM PERMANENȚA LA PRIMĂRIA BRADU

Un copac dintr-o grădină a căzut duminică peste o linie de medie tensiune în comuna Bradu, prima localitate din Argeș în care codul portocaliu intrat azi în vigoare astăzi și-a făcut simțită prezența.

Citiți și: Se vinde un gigant al industriei argeșene!

„Pompierii au intervenit cu o autospecială, problema a fost remediată imediat. Vijelia a fost destul de puternică și a plouat serios. Deocamdată, în zona Târgului Săptămânal, acolo unde, de obicei, sunt probleme, n-au fost inundații. Noi am trimis oricum motopompele acolo, să se poată interveni  imediat, pentru că ne așteptăm la cantități importanate de precipitații, până la noapte, la ora 3.00 când se încheie codul portocaliu. La Primărie asigurăm permanența, astfel încât fiecare sesizare să poată fi preluată pompt și să putem acționa în cel mai scurt timp”, a declarat, pentru ePitesti.ro, primarul comunei Bradu, Dan Stroe.

Amintim că, astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU valabilă începând din această după-amiază pentru mai multe județe din țară, inclusiv Argeș.

Citiți și: Bradu. Super-spectacol pentru toată familia! Este gratis!

Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 13:00 – 15 iunie, ora 03:00. Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, grindină, intensificări puternice ale vântului, vijelii..

În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice”, precizează ANMH.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3