cristian gentea

Primarul Gentea, vizite-fulger în şcolile din Piteşti

Conform „scenariului verde” în care este încadrat municipiul Pitești, astăzi, 08.02.2021, în toate unitățile de învățământ au fost reluate cursurile școlare, cu prezența fizică a elevilor în bănci.
Primarul Cristian Gentea a efectuat, la prânz, în momentele în care se schimbă turele de dimineață și de după-amiază, vizite în școlile și liceele piteștene, pentru a verifica dacă toate unitățile de învățământ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor.

Citiți și: Cristian Gentea s-a vaccinat cu doza „booster”, anunţă şi câtă lume a venit ieri la Centrul din Piteşti

Școlile inspectate (C. N. „I. C. Brătianu”, C. N. „Zinca Golescu”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, școlile gimnaziale nr. 3 „Ion Pillat” și nr. 19 „Matei Basarab”) sunt conforme și respectă deciziile privind siguranța actului educațional.

 

Citiți și: „Guvernul a împărțit banii fără niciun criteriu în afară de cel politic”

 

Sunt create circuite în unitățile școlare, există materialele și substanțele care asigură curățenia și dezinfecția. Cadrele didactice și directorii unităților de învățământ au experiența necesară și s-au pregătit pentru redeschiderea claselor în condiții de siguranță sanitară pentru elevi, cadre didactice și personal auxiliar.

„Creșele din municipiul Pitești și-au reluat activitatea pe 10 ianuarie și funcționează conform așteptărilor până în prezent, același lucru este dorit și pentru activitatea școlară. Acest deziderat este condiționat însă și de respectarea, de către elevi și familiile lor, a tuturor regulilor impuse de contextul epidemiologic. Reamintim că în cele 47 de unități de învățământ cu personalitate juridică din Pitești sunt încadrate peste 2000 de cadre didactice și învață un total de 31.953 elevi și preșcolari, din care 28.212 elevi în școli gimnaziale și licee”, a transmis municipalitatea.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441