Kaia 930 x 120

consiliul concurenței

Probleme grave la Profi!

Probleme grave la Profi!

Citiți și: Transformare majoră în industria petrolieră: Ce se întâmplă cu OMV Petrom

Consiliul Concurenței informează că au fost demarate investigații la PROFI ROM FOOD SRL în mai multe orașe.

Potrivit comunicatului de presă, retailerul este suspectat de practici comerciale neloiale.

Citiți și: Gigantul OMV Petrom, tranzacție uriașă!

,,Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile și punctele de lucru ale companiei Profi Rom Food SRL din Timișoara și București.

Citește și: Argeș: Arde lângă Primărie!

Inspecțiile s-au derulat în cadrul primei investigații privind posibile practici comerciale neloiale între companiile de pe lanțul de aprovizionare agricol și alimentar.

Acest caz de cercetare aprofundată a fost declanșat în urma indiciilor furnizate de firma Prăvălia D Art SRL, care a pus la dispoziția autorității de concurență documente ce sugerează posibile practici comerciale neloiale, interzise de lege, cum ar fi:

 – depășirea termenelor de plată stabilite prin contract

 –  modificarea unilaterală a clauzelor contractuale de către Profi Rom Food SRL.

Probleme grave la Profi!

„Ne-am intensificat activitatea în domeniul concurenței neloiale utilizând noile instrumente pe care le avem la dispoziție, cu scopul protejării firmelor mici în fața partenerii lor comerciali mai mari, care, fiind mai puternici, pot impune anumite practici sau clauze contractuale care sunt în avantajul lor. Până acum nu am avut plângeri oficiale din partea producătorilor care să vizeze comportamentul comercianților. Sperăm ca odată cu acest prim caz să încurajăm firmele românești să vină către noi dacă consideră că este încălcată legislația care reglementează relația dintre comercianți și furnizori”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici de concurență neloială.

Efectuarea inspecțiilor nu reprezintă o antepronunțare a autorității de concurență în ceea ce privește vinovăția companiei.”, se arată în comunicat.

Citește și: Locuri de muncă vacante

Conform legislației, în situația în care se constată încălcări ale practicilor comerciale loiale, Consiliul Concurenței poate sancționa cu amendă de până la 600.000 de lei.

De asemenea, poate interzice anumite practici comerciale.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Descriptiv/retail-fmcg.ro

555×222 grota rece
eurial 570×90