930×122 CAPRA 5

august

PROGNOZĂ: CUM VA FI ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VARĂ. CU CE TEMPERATURI ÎNCEPE TOAMNA

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a făcut estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni (media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016) .  Prognoza a fost publicată de Institutul Național de Meteorologie pe pagina sa oficială, AICI.

Citiți și: E alertă în toată țara! Ce ne așteaptă în următoarele ore

În săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru
acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Citiți și: Vremea a luat-o razna! Temperaturi de 16 grade în plină iarnă

În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de valorile normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Între 7 și 14 septembrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În perioada 14 – 21 septembrie, vom avea temperaturi normale pentru acest interval, în toate regiunile,însă precipitațiile vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, în restul teritoriului urmând să fie apropiate de cele normale pentru acest interval.

Foto descriptiv: grabpage.ro

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90