930×122 CAPRA 5

august

PROGNOZĂ: CUM VA FI ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VARĂ. CU CE TEMPERATURI ÎNCEPE TOAMNA

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată a făcut estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni (media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016) .  Prognoza a fost publicată de Institutul Național de Meteorologie pe pagina sa oficială, AICI.

Citiți și: Temperaturi extreme: Schimbări majore ale vremii de 1 Mai și Paște!

În săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru
acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va fi apropiată de valorile normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Între 7 și 14 septembrie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În perioada 14 – 21 septembrie, vom avea temperaturi normale pentru acest interval, în toate regiunile,însă precipitațiile vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, în restul teritoriului urmând să fie apropiate de cele normale pentru acest interval.

Foto descriptiv: grabpage.ro

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3