New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

Program Mozart și Schubert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 martie, de la ora 19.00, la sediul de la Centrul Multifuncțional, un nou concert simfonic.

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

CONFORM RATEI DE INCIDENȚĂ A COVID-19 LA NIVEL DE PITEȘTI, VOR AVEA ACCES DOAR 30% DIN SPECTATORI.

Aceștia vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Gheorghe Iliuță, participă, ca solistă, pianista Adriana Toacsen. În program: Wolfgang Amadeus Mozart- Uvertura la Directorul de scenă și Concertul pentru pian și orchestră nr. 23 în La major și Franz Schubert – Simfonia nr. 3 în Re major.

După absolvirea Liceului de Artă, a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács), Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A început studiul pianului de la șase ani, muzica devenind profesie, nu numai pasiune.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

Pianista Adriana Toacsen a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” și Universitatea Națională de Muzică București, instituție la care în prezent este cadru didactic. A susținut concerte simfonice, recitaluri camerale și recitaluri solo, fiind laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale.

 

A cântat la Filarmonica „George Enescu” București și la filarmonicile din Satu Mare, Târgu-Mureș, Craiova, Ploiești, Timișoara, la palatele Peleș și Mogoșoaia, dar și în străinătate, la invitația ambasadelor țărilor respective în Bruxelles, Washington, Chicago.

Pe lângă activitatea solistică și camerală, are și o bogată experiență ca acompaniator la Concursul Internațional „George Enescu”, secțiunea vioară. A concertat cu violonistele Raluca Stratulat (Duo Atris) și Natalia Panceac, alături de orchestre simfonice sau în recitaluri duo sau camerale.

Dacă dirijorul Gheorghe Iliuță a mai fost la pupitrul dirijoral al Filarmonicii Pitești, pianista Adriana Toacsen este în premieră la Pitești. Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești, prețul unui bilet este 40, 30 sau 20 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3