New Profesional Consult 930 x 122

elevi

PROGRAMUL „MIEREA ÎN ȘCOLI” A FOST AMÂNAT DIN NOU

Veste proastă primită de crescătorii de albine la început de an. Un ajutor extrem de așteptat de apicultori, dar și de copii și părinți, a fost amânat de Guvern cu încă un an, până la 1 ianuarie 2022.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Programul „Mierea în școli” a devenit în lege încă din 2006 – Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional. În 2018, legislația a suferit schimbări majore prin Legea nr. 325/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preșcolari și elevii din clasele I-IV din învățământul de stat și confesional. Programul urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021 dar Guvernul a decis prin Ordonanță de Urgență să proroge termenul cu un an!

Implementarea acestei măsuri ar fi adus la valorificare asigurată pentru mierea polifloră românească, întrucât ultima formă din legislație permite distribuirea în școli doar a borcanelor cu hologramă ”care atestă calitatea, va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și va fi achiziționată din lanțul scurt de aprovizionare. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program”.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3