New Profesional Consult 930 x 122

euro

icn_miov

Proiect de 1.000.000.000 de euro pentru Mioveni!

Nu doar „Dacia” generează investiţii majore în Mioveni, ci şi Institutul de Cercetări Nucleare (RATEN ICN).

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Institutul, alături de italienii de la ANSALDO Nucleare şi ENEA, a devenit aseară parte semnatară în constituirea consorţiului pentru implementarea proiectului ALFRED în România, în valoare de un miliard de euro, prin care va fi realizat un reactor nuclear de demonstraţie, răcit cu plumb, amplasat pe platfoma ICN Piteşti de la Mioveni.

Prin intermediul reactorului se urmăreşte rezolvarea unor probleme legate de securitatea nucleară, tratarea şi condiţionarea deşeurilor radioactive, dar şi de protecţia fizică a materialelor radioactive şi a instalaţiilor nucleare.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Conform notei de fundamentare aferentă hotărârii de guvern pentru aprobarea realizării proiectului reactorului nuclear de demonstraţie răcit cu plumb – ALFRED, motivul implementării unei astfel de instalaţii îl constituie faptul că „energia nucleară bazată pe reacţia de fisiune reprezintă, în prezent, principala opţiune de asigurare a unei energii durabile, curate şi competitive pe plan mondial”.

Odată cu derularea acestui proiect ar urma să fie create cel puţin 300 de locuri de muncă pentru specialişti de înaltă calificare, în vederea desfăşurării programului de dezvoltare tehnologică şi pentru operarea instalaţiei. În plus, în perioada operării instalaţiei se vor crea oportunităţi semnificative pentru furnizorii de servicii şi echipamente.

Pe întreaga perioadă de derulare a investiţiei (2014-2025) se apreciază că vor fi necesari cel puţin 2.000 de specialişti pentru furnizorii de servicii de proiectare, inginerie, construcţii civile sau echipamente.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90