Donaris 930 x 122

colegiul bratianu

PROIECT DE SUCCES LA ”BRĂTIANU”. PREMIUL CEL MARE PENTRU COLEGIUL DIN PITEȘTI

Proiect de succes la ”Brătianu”. Premiul cel mare pentru colegiul din Pitești. Colegiul Național ”Ion C. Brătianu” a câștigat în această lună programul extrașcolar ecOprovocarea. La program au luat parte unități de învățământ din întreaga țară.

Citiți și: Video: Pompierii, la Brătianu!

Premiul cel mare, pentru ”cel mai bun liceu din concurs”, în valoare de 10.000 de lei, le-a fost înmânat la începutul săptămânii reprezentanților instituției de învățământ din Pitești.

Proiectul ecOprovocarea a fost structurat în 5 categorii: campanii de conștientizare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară și reciclare.

Citiți și: „BRĂTIANU” ADUCE VEDETE LA BALUL BOBOCILOR

În cadrul acestui proiect, elevii de la ”Brătianu”, coordonați de cadre didactice, au desfășurat mai multe activități:

-conștientizare: au fost oferite mărțișoare ecologice și s-au purtat discuții despre colectarea și depozitarea deșeurilor cu elevi ai școlilor gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ”Alexandru Davila” din Pitești;

-plantare de arbori: elevii au plantat în curtea colegiului plante de tuia și trandafiri, iar în comuna argeșeană Rătești voluntarii proiectului au plantat 60 de puieți de salcâm;

-igienizare: au fost strânși peste 400 de saci de gunoi în cartierele Banat și Trivale;

-târguri de economie circulară: au fost organizate 6 târguri;

-reciclare: au fost reciclate aproximativ 6 tone de maculatură, o tonă de deșeuri electrice, peste 300 de kilograme de PET-uri și tot atâtea de sticlă.

La ”Brătianu”, ”motorul” proiectului a fost profesoara Carmen Moțoescu. Au participat, alături de elevi, și cadrele didactice Mihaela Pricolici și Nicoleta Barbu. Proiectul a fost susținut și de Iulia Guțu, bibliotecar, Alina Manea și Florica Dumitru, directoarele instituției de învățământ, Sanda Bâtan, consilier educativ, și contabila Elena Andrei.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441