930 x122 grota rece

bradu

Proiect major în Bradu: Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități

Proiect major în Bradu: Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități

Citiți și: Primarul Dănuț Stroe și-a lansat o nouă candidatură în Bradu

Primarul comunei argeșene Bradu a făcut un anunț important, marcând un pas semnificativ în sprijinul persoanelor cu dizabilități.

În prezența ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia – Elena Intotero, primarul a semnat contractul de finanțare pentru un proiect ambițios, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citiți și: Bradu. Investiție ,,mamut”, aproape de finalizare!

Proiectul, în valoare de 1.928.017,76 lei, vizează construirea unui “Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”.

Scopul principal al acestui centru este de a oferi infrastructura necesară pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități din Bradu.

Acesta va include programe și tratamente specifice, ghidate de personal specializat, reducând astfel riscul ca aceste persoane să fie separate sau părăsite de familii.

Multiple facilități

Centrul va dispune de o varietate de facilități, anunță edilul.

Vorbim despre cabinete de psihoterapie, logopedie, medicale, birouri pentru specialiști, spații pentru terapie ocupațională, kinetoterapie și masaj.

Toate acestea sunt concepute pentru a asigura o recuperare eficientă și integrată.

Proiect major în Bradu: Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități

Programul are ca obiectiv general creșterea integrării și accesului la servicii sociale și profesionale pentru categoriile defavorizate.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea politicilor active de stimulare a formalizării muncii și îmbunătățirea calității serviciilor de asistență socială.

Zeci de persoane vizate

Prin acest proiect, se dorește satisfacerea nevoilor a cel puțin 45 de persoane cu dizabilități din comuna Bradu.

Beneficiarii direcți sunt copii cu vârste între 2 și 16 ani, provenind din familii cu venituri sub media națională, inclusiv din familii monoparentale sau cu părinți plecați în străinătate.

Familile acestor copii, ca beneficiari indirecți, vor experimenta, de asemenea, o îmbunătățire a calității vieții sociale și familiale.

Proiectul este programat să fie finalizat până la 31 decembrie 2024, reprezentând o oportunitate majoră pentru comuna Bradu de a dezvolta o infrastructură dedicată recuperării persoanelor cu dizabilități.

Foto: Facebook/ Dan Stroe

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90