New Profesional Consult 930 x 122

bani

Proprietarii de mașini vechi ar putea primi bani de la stat

Proprietarii de mașini vechi ar putea primi un bonus de 3.000 de lei pentru a renunța la acestea, anunță AlephNews.ro.

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Este un proiect pe care Ministerul Mediului vrea să îl implementeze împreună cu autorităţile locale, pe modelul care a avut succes la Sfântu Gheorghe: pune jumătate statul, jumătate primăria, iar cel care renunţă la maşina veche câştigă nişte bani.

Coaliţia a decis ca în 2022 să nu fie nicio taxă nouă, niciun impozit nou, astfel că pentru a avea un mediu mai curat Ministerul de resort încearcă eficientizarea programului Rabla, dar şi alte metode pentru a scoate din piaţă sau din circulaţie cât mai multe maşini poluante.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Astfel, la Ministerul Mediului se lucrează la un proiect prin care să fie scoase din circuit maşini poluante, dar prin altă metodă.

Concret, se lucrează pe o variantă conform căreia un posesor de maşină mai veche de 15 ani, dacă o duce să o caseze, va primi 3.000 de lei: o jumătate de la Fondul de Mediu şi o jumătate de la autoritatea locală.

Astfel, proprietarul va putea merge să ducă maşina la Remat, apoi, cu actele de la Remat va încasa banii de la primărie, din bugetul local.

Foto principal: descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90