New Profesional Consult 930 x 122

bani

Proprietarii de mașini vechi ar putea primi bani de la stat

Proprietarii de mașini vechi ar putea primi un bonus de 3.000 de lei pentru a renunța la acestea, anunță AlephNews.ro.

Citiți și: Bani pentru subvenționarea motorinei în agricultură

Este un proiect pe care Ministerul Mediului vrea să îl implementeze împreună cu autorităţile locale, pe modelul care a avut succes la Sfântu Gheorghe: pune jumătate statul, jumătate primăria, iar cel care renunţă la maşina veche câştigă nişte bani.

Coaliţia a decis ca în 2022 să nu fie nicio taxă nouă, niciun impozit nou, astfel că pentru a avea un mediu mai curat Ministerul de resort încearcă eficientizarea programului Rabla, dar şi alte metode pentru a scoate din piaţă sau din circulaţie cât mai multe maşini poluante.

Citiți și: Youtuberii români, în vizorul Direcției Antifraudă

Astfel, la Ministerul Mediului se lucrează la un proiect prin care să fie scoase din circuit maşini poluante, dar prin altă metodă.

Concret, se lucrează pe o variantă conform căreia un posesor de maşină mai veche de 15 ani, dacă o duce să o caseze, va primi 3.000 de lei: o jumătate de la Fondul de Mediu şi o jumătate de la autoritatea locală.

Astfel, proprietarul va putea merge să ducă maşina la Remat, apoi, cu actele de la Remat va încasa banii de la primărie, din bugetul local.

Foto principal: descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441