930 x122 grota rece

Asociația Pur și Simplu Verde

Pur și Simplu Verde inspiră tinerii din România să se implice în inițiative locale și să protejeze mediul

Ioana Petrescu:Pur și Simplu Verde se angajează să inspire din ce în ce mai mulți tineri din România să se implice în inițiative locale și să acționeze decisiv pentru a proteja mediul înconjurător

Citiți și: Pur și Simplu Verde: Împreună pentru o universitate adaptată la inteligența artificială

Vineri, 20 mai, Asociația Pur și Simplu Verde a organizat evenimentul online “Educație și activism de mediu în zonele rurale”, o pregătire pentru tinerii interesați să se implice în activități de activism de mediu.

În cadrul evenimentului, profesioniști în probleme de mediu și de drept au prezentat principalele provocări cu care se confruntă românii din zonele rurale în domeniul protecției mediului și  soluțiile susținute de Pur și Simplu Verde ca principale arme de combatere a acestora.

Citiți și: Prioritățile verzi ale orașelor din România

Dr. Mihaiela Frăsineanu, fost director general în cadrul Ministerului Mediului și director executiv al Asociației OIREP Ambalaje, a prezentat mijloace concrete de identificare a diverselor forme de degradare a mediului în comunitățile rurale din România. S-au prezentat studii de caz și mijloace concrete de prevenire și combatere a poluării, cum ar fi participarea la ședințele consiliului local, prezentarea publică a problemelor identificate, formularea de cereri bazate pe liberul acces la informațiile de interes public, formularea unor petiții administrative sau chiar a unor acțiuni civile sau plângeri penale.

Doi membri ai Asociației Pur și Simplu Verde, Nelu Ciobanu, secretat de stat în cadrul Ministerului Justiției și Liviu Stancu, fost secretar de stat în cadrul aceluiași minister, au explicat importanța cadrului legislativ în prevenirea problemelor de mediu și au expus diverse metode de informare a populației din mediul rural cu privire la importanța protecției mediului.

Dr. Anca Bălășoiu, avocată și voluntară în cadrul Asociației Pur și Simplu Verde, a prezentat principalele campanii de protejare a mediului din zonele rurale desfășurate în alte state și modalitățile prin care acestea ar putea fi implementate și în România.

Nelu Ciobanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției și membru Pur și Simplu Verde:

La prima vedere, daunele aduse mediului nu ne afectează direct și personal, dar, o dată cu trecerea timpului ne ajung din urmă, fiind ca un bumerang care ne lovește cu întârziere. Tinerii de acum vor fi cei mai afectați, tocmai de aceea ei ar trebui să fie în prima linie a protejării mediului. Nu trebuie să fiți eroi, trebuie doar să faceți în fiecare zi lucruri simple pentru a trăi într-o lume mai bună.

Liviu Stancu, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției și membru Pur și Simplu Verde:

Trăim zi de zi experiența unui mediu ambiant degradat. România este probabil, cea mai poluată țară europeană, realitate pe care nu am reușit a o modifica în toți ani acești ani ai exercițiului democratic. Mediul înconjurător este dovada vie a capacității de reacție a fiecărei generații, trecerea noastră prin viață lasă o amprentă extrem de vizibilă asupra a tot ceea ce ne înconjoară. Si atunci, dacă generațiile ce au trecut au lăsat moștenirea unui ambient în care poluarea ne însoțește oriunde, singura șansă de remediu stă in tânăra generație. În absența reacției părinților, voi sunteți singurii care veți putea schimba realitatea, așa cum veți dori, așa cum veți merita!

„Educație și activism de mediu în zonele rurale” este unul dintre evenimentele On The Green Track (Pe Traseul Verde). Această inițiativă a Anului European al Tineretului a fost demarată de Uniunea Europeană în colaborare cu Global Youth Biodiversity Network (GYBN). Acest eveniment oferă tinerilor o platformă de discuție cu experții în mediu și drept din România și îi implică în dezbaterea privind politicile de biodiversitate în perioada premergătoare Conferinței ONU privind biodiversitatea, CBD COP15 care va avea loc la Kunming, China, la finalul anului 2022.

Președintele organizației Pur și Simplu Verde, Dr. Ioana Petrescu:

Evenimentul „‚Educație și activism de mediu în zonele rurale” reprezintă doar începutul. Pur și Simplu Verde se angajează să inspire din ce în ce mai mulți tineri din România să se implice în inițiative locale și să acționeze decisiv pentru a proteja mediul înconjurător. Numărul mare de tineri care s-au înscris la eveniment, care ne-au urmărit online și care ne-au trimis întrebări experților ne arată că există interes mare pentru acest subiect și că e nevoie de cât mai multe pregătiri de acest fel cu cei interesați să se implice în activități de activism

Despre Asociația Pur și Simplu Verde

Asociația Pur și Simplu Verde este o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil. Dezvoltarea durabilă este soluția care satisface nevoile oamenilor în prezent, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Misiunea asociației este să creeze o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate  domeniile și la toate nivelurile societății.

Mai multe informații despre Asociația Pur și Simplu Verde:

www.facebook.com/pursisimpluverde
www.instagram.com/pursisimpluverde
www.twitter.com/purverde
www.youtube.com/channel/UCLsO3ZPkmI0GgdwsMM1n7zg

Mai multe informații despre inițiativa europeană On the Green Track (Pe Traseul Verde):

https://on-the-green-track.campaign.europa.eu/index_en
https://europa.eu/youth/year-of-youth_en

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90