Donaris 930 x 122

permise

Puteri mai mari pentru polițiști!

Puteri mai mari pentru polițiști!

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Peste nu multă vreme, și polițiștii din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor vor putea da amenzi în cazul nepreschimbării permisului sau talonului auto ori neradierii vehiculului deținut în termenul legal, dar și pentru deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul emis în străinătate, potrivit unui proiect de OUG aflat în dezbatere publică.

În plus, deținătorii de mașini vor putea primi, până la eliberarea certificatului de înmatriculare o dovadă înlocuitoare cu valabilitatea de o lună.

Citiți și: Vrei un salariu sigur? Poliția Română scoate sute de posturi la concurs din sursă externă

Mai multe schimbări sunt propuse, printr-un proiect de OUG pus în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne, la Codul rutier, scopul lor fiind armonizarea cadrului legal privind circulația pe drumurile publice.

Una dintre cele mai importante schimbări propuse este abilitarea ofițerilor și agenților de poliție din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor de a constata și sancționa o serie de contravenții.

Mai exact, șoferii vor putea fi amendați de către acești polițiști, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pentru:

-neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;

-neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului şi tractorului agricol sau forestier ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;

-neefectuarea radierii vehiculelor din evidență, în cazurile şi termenele prevăzute de lege;

-deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină.

Amenzile prevăzute în Codul rutier pentru contravențiile de mai sus sunt cuprinse între 580 și 2.900 de lei.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90