New Profesional Consult 930 x 122

atribuţii

Puteri sporite pentru polițiștii locali!

Puteri sporite pentru polițiștii locali!

Citiți și: Schimbare radicală la Poliția Locală!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a pus în dezbatere publică un proiect de lege care propune o revizuire semnificativă a legislației actuale privind Poliția Locală.

Proiectul vizează înlocuirea Legii 155/2010 și introducerea unor noi competențe pentru polițiștii locali, adaptate la cerințele și contextul actual.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, se propune definirea poliției locale ca un sistem dual de ordine și siguranță publică.

Recunoscându-i locul în rândul structurilor de ordine și siguranță publică, alături de Poliția Română.

Această redefinire este susținută și de prevederile Strategiei Naționale de ordine și siguranță publică 2023-2027.

Printre principalele modificări propuse se numără:

Introducerea de noi competențe pentru polițiștii locali în domenii precum circulația rutieră (dirijare trafic) și paza obiectivelor, inclusiv a valorilor în timpul transportului.

Clarificarea prerogativelor polițiștilor locali în domeniul protecției mediului și reglementarea modului în care aceștia pot constata contravenții și pot sesiza autoritățile competente.

Clarificarea competențelor și limitelor în activitatea comercială.

Instituirea unui sistem de formare inițială și de perfecționare pentru polițiștii locali, pentru a asigura un nivel ridicat de pregătire.

Puteri sporite pentru polițiștii locali!

Proiectul de lege prevede și reglementări stricte privind dotarea cu armament letal a polițiștilor locali.

Aceasta va fi permisă numai cu aprobarea Instituției Prefectului și a structurilor teritoriale ale Poliției Române.

Inițiativa vine în contextul nevoii de a moderniza și adapta poliția locală la noile cerințe și provocări ale societății contemporane, consolidând astfel rolul acesteia în asigurarea ordinii și siguranței publice la nivel local. Proiectul de lege se află acum în dezbatere publică, iar schimbările propuse vor fi analizate și discutate înainte de adoptarea finală.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3