SPALATORIE MURAY  930×122

pandemie covid

Rafila: Presiunea pe spitale este mai mică în valul 5

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat astăzi că, presiunea pe spitale, în ciuda numărului mare de cazuri COVID, este mai mică și nu se compară deocamdată cu ceea ce s-a întâmplat în valul 4.

Citiți și: Alexandru Rafila: „Suntem deja în valul 5!”

Dacă ieri aveam 21 de cazuri de copii la ATI, azi avem doar 12 cazuri. (…) Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele şi secţiile de terapie intensivă în cazul copiilor. (…) Sunt 337 de copii internaţi în secţii şi ieri au fost 338. Cu unul mai puţin decât în ziua precedentă, în ciuda numărului mare de cazuri înregistrate în cursul zilei de azi.

Fie că discutăm despre copii, fie că discutăm despre adulţi, vedem că presiunea pe spitale, în ciuda numărului mare de cazuri, nu mai este similară cu ceea ce s-a întâmplat în valul 4. Este mai mică presiunea pe spitale.”, a declarat Alexandru Rafila.

Citiți și: Valul 5: De azi începe, iar, nebunia. Măsurile, coapte de CNSU şi gata de „servire”

Potrivit acestuia, 60% din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate, iar 40% la persoane vaccinate.

De asemenea, ministrul Rafila a afirmat că, în perioada următoare speră ca numărului zilnic de teste să se dubleze.

Foarte curând vor intra în funcţiune cele 230 de centre ambulatorii de evaluare a pacienţilor infectaţi COVID care au forme medii sau comorbidităţi şi extinderea testării – sperăm măcar la dublarea numărului de teste efectuate în fiecare zi la medicii de familie.

Sursă foto principal: digi24.ro

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90