EcoMoto 930×122

actiune

Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

Rar vezi așa ceva pe Autostradă! Șoferii nu au mai avut ce face

Citiți și: Anunțul zilei despre Autostrada Pitești – Sibiu!

Pe parcursul săptămânii trecute, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București – Râmnicu Vâlcea au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație ce au loc pe autostrăzi.

Acțiunea face parte din campania „SPEED MARATHON”, desfășurat de structurile de poliție rutieră membre ale organizației poliţiilor rutiere europene – ROADPOL.

Citiți și: Șoferi, atenție mare! Se întâmplă azi în trafic, pe mai multe drumuri

A avut loc în perioada 15-21 aprilie.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 au pus accent pe prevenirea accidentelor ce au drept cauze generatoare viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 382 de sancțiuni contravenționale, cu măsuri complementare de reținere a 23 de permise de conducere și retragere a 10 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

– 162 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză;

– 33 au fost aplicate unor transportatori profesioniști, ca urmare a unor încălcări ale regulilor referitoare la perioadele de conducere și utilizarea aparatelor tahograf, respectiv conform O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor;

– 30 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță sau a mijloacelor speciale de retenție pentru copii.

– 11 ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice (cu limite ale valorii rezultate în urma testării cu aparat etilotest mai mici decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, aspect ce implică răspunderea de natură contravențională).

– 7 situații privind circulația pietonală în zona autostrăzii.

– 3 situații de oprire nejustificată pe banda de urgență.

Astfel de acțiuni vor continua.

Foto: Arhivă/ Video: Poliția Argeș

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Gicu spune:

    Autostrada A1 București Vâlcea!!! S-a dat drumu! 130km/h +10. Ei cu cât mergeau?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3