930 x122 grota rece

consiliu local

Război total între Gentea și Apostoliceanu! Și-au spus cuvinte grele în CL Pitești

Război total între Gentea și Apostoliceanu! Și-au spus cuvinte grele în CL Pitești

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

A fost o ședință cu foarte multe scântei astăzi, în Consiliul Local Pitești.

Tensiuni au fost inclusiv la un proiect care viza Comisia de circulație. AICI detalii

Citiți și: Pitești. Incredibil la Lidl: I-a dat cu zacusca în cap! „Ajutor!” Video

Nimic nu s-a comparat, însă, cu replicile acide, apropourile și ironiile pe marginea proiectului care privea schimbarea componenței Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv „Fotbal Club Argeș”.

Concret, 2 membri ai CA erau numiți de Consiliul Local, iar edilul Gentea voia ca alți 3 să fie numiți prin dispoziție a primarului. Acesta a propus, printre altelele pentru performanța clubului, specialiști din domeniile: financiar-contabilitate, juridic și achiziții publice.

Opoziția din Consiliul Local, în frunte cu Sorin Apostoliceanu (care este și președinte al CA al CS „Fotbal Club Argeș) a considerat că prin acest proiect primarul vrea să preia toată puterea asupra clubului.

Cristian Gentea: Trebuie să aibă și Primăria Pitești o reprezentanță în acest Consiliu de Administrație

„Propunerea mea constă în a reveni la componența Consiliului de Administrație dinaintea începutului acestui mandat.

Nu mi se pare normal! Clubul FC Argeș este al Primăriei Pitești și are un buget exclusiv din bugetul local, bineînțeles un buget aprobat de Consiliul Local.

Există 2 consilieri aleși acolo. Rămân, nu am cea mai mică problemă.

Trebuie să aibă și Primăria Pitești o reprezentanță în acest Consiliu de Administrație. Așa mi se pare normal, iar faptul că anumiți membri au  făcut sport, au pregătire profesională în acest domeniu nu cred că este suficient.

Mai ales că eu îmi aduc aminte, când s-au înființat la propunerea mea 4 secții: atletism, natație, judo și box, am venit în CL, am explicat, Consiliul Local a fost de acord.

Acum văd că acest Consiliu votează desființarea anumitor secții de sport, nu știu dacă neapărat desființarea, poate suspendarea activității.

Nu înțeleg cum nu s-au găsit 6.000 de lei pentru cei de la aeromodelism, ca să participe… Că înțeleg că sunt singurii din țară care participă la campionate mondiale. La fel a fost o problemă și cu secția de judo…

Mai am o singură problemă: cât am fost președinte Consiliului de Administrație al FC Argeș, am venit de 2 ori pe an în Consiliul Local și am explicat ce se face, ce fac secțiile, cum se consumă banii.

Acum nu am văzut nimic de genul acesta și, repet, asta este proiectul inițiat de mine”.

Replica a venit de îndată din partea lui Sorin Apostoliceanu: Eu nu apar pe Facebook, în poze cu jucătorii, cu antrenorii

Replica a venit de îndată din partea lui Sorin Apostoliceanu. Acesta a vorbit despre mai multe situații din cadrul clubului, motivând deciziile reproșate anterior de edilul Crisitian Gentea.

Eu sunt președintele Consiliului de Administrație la Clubul FC Argeș, clubul Primăriei.

Poate mulți dintre dumneavoastră nu știți, poate pentru că nu am apărut pe nicăieri, pe Facebook, în poze, în comunicate, cu jucătorii cei noi, cu antrenorii cei noi, cu managerii cei noi, n-am apărut pe nicăieri.

Noi am votat acolo, în consecință, în CA. Iar partea executivă a dus la bun sfârșit sau ne-au propus activitățile fiecăruia.

N-am intrat peste nimeni. Văd că se propune să fie 3 oameni cu experiență administrativă.

Eu zic, domnule primar, că trebuie să lăsați oamenii ăștia să își facă treaba la Primărie, ce au ei de făcut acolo, să nu se mai ducă și în alte părți.

Iar aici nu este vorba de schimabarea Administrației (n.r. CA), e vorba ca o singură persoană vrea să aibă puterea absolută în acest club.

Și spun acest lucru deoarece acum o lună și jumătate-două luni, când domnul Plecanciuc a plecat din Consiliul de Administrație, au fost aici propuneri din partea PSD-ului, a fost domnul Tudosoiu, majoritatea absolută din CL, după cum a spus și domnul Tudosoiu, numai că domnul primar nu a vrut, nu a fost de acord probabil.

Pentru că până la urmă a intrat domnul Nedelcu.

Eu nu cred că cei de la USR au făcut vreo înțelegere… De asta zic că o singură persoană vrea să aibă (n.r. putere) absolută.

Noi nu am eliminat, nu am desființat nicio secție, a fost acea Ordonanță a Guvernului prin care se micșorează 10% din bunuri și servicii în toată țara. FC Argeș – și jucători, și antrenorii, și managerii – absolut tot au contract de prestări servicii și automat a trebuit o reducere cu 10%.

Și în Consiliul de Administrație s-a hotărât să se suspende activitatea unor secții până la sfârșitul anului din cauză că nu avem acei bani.

Am hotărât să suspendăm la box pentru că domnul antrenor nu a mai avut niciun sportiv (…). La aeromodelism ei au o dublă finanțare, sunt și afiliați la Universitate din câte am înțeles.

Într-adevăr, se duc peste tot. Și nu e vorba doar de 6.000, era vorba de 45.000, erau foarte mulți bani.

(…)

La judo s-a mărit acel buget în ultima ședință…

Întreaga discuție pe marginea subiectului în următorul video: 

 

„Se încearcă preluarea puterii!”

V-ați supărat că nu am mai vrut să continuăm cu domnul Căprărescu (n.r. la baschet) pentru că noi am votat anul trecut un proiect pentru ce vrea să facă, printre care și angajarea fiului său ca preparator fizic. (…)

A spus că o să termine pe pozițiile 1-4 și dacă nu o să își dea demisia. A terminat pe locul 7, din păcate.

Avem la clubul de fotbal oameni puși de către domnul primar prin dispoziție angajați ai Primăriei.

Domnul primar s-a pozat peste tot cu toți jucătorii care vin. Anul trecut, la 4 dimineața, a deschis Primăria ca să sărbătorească play-off-ul.

Acum, când a retrogradat, ați venit și ați spus că vă întrebăm doar de stadion dacă se face sau nu… Noi nu vrem ca dumneavoastră să faceți aceste lucruri și la baschet, volei… să retrogradăm și aici pentru că avem rezultate bune.

Nu s-a băgat nimeni peste nimeni, sunt capabili angajații la FC Argeș, nu cred că trebuie să vină alți oameni care ce să facă?

Este foarte clar că aici se încearcă preluarea puterii!

Dar să știți, domnule primar, că piteștenii nu v-au votat să fiți șeful și Dumnezeul orașului, în niciun caz!

Ați reușit să aduceți mai mulți consilieri de dreapta lângă dumneavoastră…Lipsă de transparență și pumnul în gură cum este acum nu au fost nici când era Pendiuc, când era Valeriu Nicolescu, Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Gentea, către Apostoliceanu: Nu vă schimbă, domne, nimeni din funcție!

Ironiile dintre cei doi nu s-au terminat prea ușor.

„Temerea dumneavoastră, domnule Apostoliceanu, este că nu o să mai fiți președintele CA.

Stați liniștit, că dacă ați făcut atât de multe lucruri bune la FC Argeș, nu vă schimbă, domne, nimeni din funcție!

Dacă dumneata crezi că 3 persoane care au făcut un tip de sport trebuie să ia orice decizie acolo… Eu nu vreau să iau nicio decizie, nu mă voi implica deloc!

Încercarea asta cu Tudosoiu este nereușită, va vota pentru acest proiect! Ai încercat să spui că eu nu l-am vrut pe Tudosoiu.

Ăsta este proiectul pe care l-am propus, Consiliul Local îl votează sau nu și cu asta, basta!”

Discuțiile dintre cei doi au continuat în același ton, Gentea și Apostoliceanu și-au reproșat și alte situații care au avut legătură cu secțiile clubului.

Primarul, acuzat că are ambiții personale. Coteț – de ipocrizie

Răzvan Șerbănoiu și Mihai Coteț au mai fost doi dintre consilierii PNL care au susținut că acest proiect ar fi o ambiție personală, acuzându-l pe edilul Gentea că vrea să preia puterea.

De remarcat ar mai fi și intervenția consilierului PSD Dumitru Tudosoiu.

Acesta l-a acuzat pe Mihai Coteț de ipocrizie pentru că, spunea el „Dacă e cineva de la PSD – jos cu el, dacă e din altă parte (n.r. de la alt partid) poate fi orice, merge oriunde”.

Tudosoiu a explicat prin faptul că el nu a fost votat în Consiliul de Administrație al LPS Pitești deși, culmea, este profesor de sport!

„Vreți să îi controlați!”

„Să lăsăm oamenii să își facă treaba!

Vreți să îi aveți sub semnătură ca să îi controlați, ca la Filarmonică, la Centrul Cultural, la ADP, la SPEP. Peste tot sunt cu semnătură, dacă vă sar din ce spuneți dumneavoastră…” i-a mai reproșat în final Apostoliceanu lui Gentea.

„Doar ați dat în mine!”

Cristian Gentea a mai fost atacat pe parcursul dezbaterii și de Darius Nedelcu. Consilierul local de la USR a susținut aceleași idei ale celor de la PNL.

„Credeți că dacă sunteți cel mai bun inginer dintr-o întreprindere poți să fii și cel mai bun manager? Asta vrei să spui? (…) Ați făcut tot  de la început doar ca să dați în mine! Nu înțeleg cum un club al Primăriei nu are niciun membru în CA, atât am spus!”, i-a spus Gentea lui Nedelcu (USR).

Proiectul a fost votat cu majoritate de voturi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Eleonora spune:

    Domule Tudosoiu, dvs. ar trebui să vedeți cum doamnele învățătoare primesc carduri cu bani de la părinți, parcă sunteți inspector șef la învățământ, opulența pe care o afișează directorii de școli și unii învățători și profesori mai needucați ca elevii lor, căci nu prea este loc de educație pentru bieții amărâți de elevi care-și fac veacul printre blocuri, făcând gălăgie și mizerie! Faceți ceva să schimbați mentalitatea întâi a cadrelor didactice și după aceea apucați-vă de sport, dacă o să mai aveți timp!

  • Eleonora spune:

    Îmi cer scuze, Domnule!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90