930×122 POSADA 5

companii

Războiul din Ucraina, avantaj pentru România. Companii mari vor să vină în țară

Într-o intervenție în direct pentru postul de televiziune Digi24, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că, mai multe companii internaționale, peste 20, vor să vină în România.

Citiți și: Cutremur semnificativ în România! Seismologii au dat ALERTA!

Este vorba despre companii auto și de companii din industria bunurilor de larg consum, care își vor muta activitatea din Rusia și Belarus, ca urmare a războiului care are loc în Ucraina.

Este foarte posibil ca țara noastră să devină destinația lor preferată.

Citiți și: România cumpără avioane performante de luptă

”Sunt deja 20 de companii care și-au anunțat o astfel de intenție și vom intra în legătură directă cu ei pentru a putea oferi posibilitatea ca România să devină destinația preferată pentru un astfel de demers.

Relocarea unei producții industriale nu se poate face peste noapte. Vom vedea cum putem să atragem cât mai mult din aceste potențiale sectoare. Vom acționa cât mai repede posibil, prin intermediul acestor discuții.”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Pe lângă companiile care doresc să-și reloce activitatea, există și companii mari care doresc să facă investiții în țara noastră.

„Nu vă pot da în aceste momente detalii, dar sunt companii mari care doresc să vină în România și să investească, în special în sectoarele care aduc componente sau echipamente atât de necesare pentru industriile competitive ale României.”, a mai declarat ministrul.

Sursă foto principal: piataauto.md

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3