930×122 CAPRA 5

asigurare

RCA: Toți șoferii trebuie să știe!

RCA: Toți șoferii trebuie să știe!

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Regulile privind asigurările obligatorii auto s-au schimbat, iar din acest an nu se mai pot emite polițe RCA valabile doar în România.

Astfel, a dispărut posibilitatea ca, în anumite cazuri, să se mai emită polița RCA cu valabilitate doar pe teritoriul României, ceea ce permitea acum ceva vreme unor posesori de mașină să aibă costuri mai mici pentru asigurarea mașinii.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Așadar, acum se mai pot emite doar polițe RCA valabile pe teritoriul mai multor țări, nu numai în România.

Lista tarifelor de referință folosite până în primăvară, în funcție de care asigurătorii ce încheie polițe RCA stabilesc sumele ce trebuie plătite de către deținătorii de mașini pentru asigurările obligatorii, sunt mai mari decât cele publicate anterior.

Pe de altă parte, tarifele de referință s-au majorat atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firme. Tarifele de referință nu reprezintă nici tarife minime și nici maxime, ci doar niște indicatori de referință pentru asigurătorii care fac polițe RCA, dar și pentru cei asigurați, firmele de asigurări făcându-și propriile tarife, în funcție de aceste valori de referință.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

20 de comentarii

  • Jak spune:

    Bani furati

  • Rotaru spune:

    Am permis de 35 de ani și nu am ieșit din tara,în perioada asta,cu mașina niciodată.Pentru ce sa fac asigurare și pentru alte tari.Carexa fost hotul care q propus timpenia asta.A inteleg vrei sa mergi în străinătate fă-ți asigurare.Tilharie la drumul mare în tara în care nu e justitie și hotii ne conduc.

  • GEORGE TROE spune:

    Pai daca omul nu iese din tara de ce să plătească ba nenorociților care nu știți decit să puneți taxe și impozite și să le măriți in fiecare an. Huoooooooo guvernul de căcat al p…mele.

  • Badiu spune:

    Eu nu mai iau R.C.A…De ce să plătesc….dacă nu ies din țară…
    Ce face un biet pensionar …dacă el nu iese afară…
    Stimați guvernanți luați masuri de urgență…nu lăsați poporul la mana hoților…

  • Mihai Covrig spune:

    Ați votat un ca cat de neamț, un ra hat de partide..rezultatul ? Ne dau M..uie la greu.

  • Vasile spune:

    Hoție la drumul mare, de ce trebuie să plătești pentru ieșire din România, știu reprezentanții firmelor de asigurări ce planuri am eu?
    Prin asta se încurajează neplata poliție de adigurare

  • Aurel Codrea spune:

    Un alt jaf,de ce sa plătesc asigurare pt.alte țări, eu nu am ieșit niciodată cu masina din țară de 30 ani

  • Mihai spune:

    De ce nu lasa optiunea sa facem asigurare cu valabilitate nationala sau internationala la alegere atunci cand facem asigurarea pentru masina? Daca nu ies din tara cu masina, de ce sa am asigurare valabila international pentru care sa platesc mai multi bani?? O mare porcarie, asa ne-a trebuit cand am votat PSD SI PNL….ASTIA AU INGROPAT TARA ASTA IN MIZERIE.

  • Dobre spune:

    Nu știți cum să mai furați bani de la popor, căutați tot felul de metode, să vă trag la……. E.

  • Paul spune:

    Unde este mișcarea sindicală din tara asta. Oare nu cumva este sub papucul PSD PNL.Pana acum ceva vreme eseau în strada din orice. Acum nu. Deci stimați liderii de sindicat ce faceți? Cotizam ca voi să vă îmbogățiți. O tara de hoți.

  • Mihnea spune:

    Hoție și interese ca în tot sistemul de asigurări. ASF, platit se noi cu salarii nesimțite ca sa ne apere, este în cardasie. Afacerea asigurătorilor este ideala. Statul ne strange cu ușa legii și ne aruncă în gură lupilor pe care (voit!) nu ii stăpânește. De fapt, de ce ? Nu este el dușmanul nostru ?
    Probabil că neghiobii care sunt in fruntea țării vor sa ne taxeze la greu dar sa nu prea mai circulam. Mi-am amintit și de tâmpenia cu ITP-ul anual (fractura logica grava în această cerință). Cred că toți potentații poseda cel puțin câte o statie.

  • Tate spune:

    Lăsați comentariul moderatorilor

  • P spune:

    Au inventat un motiv pt a mari prețul RCA. Nu este justificata scuza! Sa nu uite ca dacă nu ne-ar obliga statul sa le facem ei ar da faliment.

  • Mircea Vasile Suditu spune:

    Avem un guvern de hoți nenorociți, care nu fac altceva decât sa ne stoarcă de ultimul leu, iar ei sa fure pana nu mai au unde pune si ascunde bani. In multe tari exista 2 moduri de asigurări :
    1- tip RCA
    2- tip Casco
    Pana aici este cam si ca la noi, diferența este ca posesori auto si-o aleg pe care o vor…, adică pot face asigurare Casco, fara a fi obligați a face si RCA
    Mai nou din luna Septembrie 2022, se poate face asigurari direct la firma/firmele de asigurari cu un preț mai mic, fără a plăti in plus prin diverși brokeri sau …intermediari. Dar surpriza, deși am fost informat ca Asigurari Generali are cel mai mic pret de pe piața la mașina mea (1.092lei/1an), am avut parte de același pret ca la brokeri la care făceam de obicei (1.241 lei/1an). Peștele de la coada se …. Escroci nenorociți, doamne ce as vrea sa revină Vlad Țepeș pt voi

  • Florin Bogdan spune:

    Băi dar toți aveți ceva de spus,toți sunteți zmei în comentariile astea,voi dați vina pe pe alții că sa ales guvernul nu știu care, ieșiți dreacu în stradă și faceți pe zmeii,faceți revoltă,intrați în parlament și distrugeți corupția,cu orice risc,dar Românul nu mai riscă,pt că nu mai are sânge în vene, e sec de la atâta ură,invidie și nepăsare,, și voi scrieți comentarii pe rețelele de socializare,vai de căpățâna voastră!😡

  • Cornel Valsan spune:

    Cred că lumea nu știe, dar de cînd am intrat în UE, acea Carte Verde este inclusă în asigurarea RCA obligatorie și trebuie plătită și pentru tramvaie și troleibuze, despre care nu are rost să mai explicăm că nu pot părăsi rețeaua electrică, nu țara. Să mulțumim din suflet politicienilor care ne-au vîndut UE…

  • MOISESCU CRISTIEAN VALENTIN spune:

    Excrocherie

  • Nelu spune:

    Afaceri peste afaceri și cum pot să mai bage mâna în buzunarul oamenilor constrânși că suntem tăcuți și nu ieșim în stradă sau să facem gălăgie pentru tot ce ne impun hoții de guvernanți veniți sau puși la putere să fure și să voteze niste legi și decrete impuse din-afara sau de străini! Nu sunt de acord nici cu aceste asigurări cum nu sunt de acord nici cu cei ce ne sunt la putere!

  • Ilie spune:

    Hoție la drumul mare, îți ia banii din buzunar și nu îți oferă nimic. Dacă nu ai nici un accident toată viața și ai mers cu grijă ei an de an scumpesc polițele. Unde se duc acesti bani ? În buzunarele hoților ce sunt abonați la buzunarul poporului.

  • TOMAS GEORGIANA spune:

    Pai cum mă să facă ceva pentru țară când ei votează o lege pai e lege toți trebuie să voteze același răspuns astfel vor fi împotriva lor. Vom munci de acum înainte numai pentru buzunarele lor. Noi să rămânem doar cu un program care te trezești dimineața și vii seara . Vom lucra precum roboți dacă e cu putință să fim și înfometați.
    Se va decurge la legea marțială scăpa cine poate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90