Alina Gorghiu

Reacția Inspectorului Școlar General din Argeș după ce i s-a cerut public să demisioneze

Astăzi, senatorul PNL Alina Gorghiu (foto) a cerut public, pe pagina personală de Facebook, demiterea de urgenţă a inspectorului şcolar din Argeş. Aceasta a acuzat-o pe Liliana Murguleţ că ar fi adus elevi de liceu la alegerile interne din PNL.

Citiți și: Alina Gorghiu: „Este necesară o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice față de AUR”

În urma acestor acuze, Liliana Murguleț a reacționat printr-un comunicat de presă. Aceasta neagă acuzațiile și îi cere senatorului Alina Gorghiu șă-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute.

Citiți și: Alina Gorghiu: Radu Perianu, liderul care poate asigura echilibru și responsabilitate la PNL Argeș

Declarația Inspectorului Școlar General din Argeș, Liliana Murguleț

În urmă cu puțin timp, au apărut în spațiul public o serie de intoxicări legate atât de persoana mea, cât și de modul în care înțeleg să-mi exercit funcția de inspector școlar general.

Intoxicările și minciunile sunt semnate și asumate în spațiul public de către doamna senator Alina Gorghiu care susține – fără să aducă niciun argument – că am ”adus politicul în școală” și că eu, în calitate de inspector școlar general ”am obligat profesorii să voteze” la alegerile pentru conducerea PNL Pitești, ”în funcție de simpatiile mele”.

Declarația doamnei Alina Gorghiu abundă în expresii de tipul: ”presa locală semnalează că”, ”se pare că”, ”normal ar fi”, ”se zice că” – și așa mai departe.

Într-un cuvânt, nimic concret! Doamna Gorghiu utilizează recuzita lingvistică a zvonisticii, a bârfei și a fake-news-ului pentru a genera panică, pentru a-și consolida poziția politică și – foarte grav! – pentru a mă defăima.

Spun că este grav, deoarece nu înțeleg de ce ambițiile politice ale doamnei Gorghiu trebuie să se clădească pe atacuri la persoană, pe minciuni și pe defăimări. În plus, țin să-i spun doamnei senator că nimeni nu poate obliga pe cineva să voteze altfel decât îi dictează conștiința și orice vot este secret.

Regret că, după 32 de ani de libertate, doamna senator Gorghiu nu a înțeles acest adevăr fundamental! Așadar, neg cu hotărâre toate acuzațiile pe care mi le aduce doamna senator Alina Gorghiu! (…)

Poate și … curtoazia cere o interpelare personală prealabilă despre situația cu pricina. Mai ales ca aparținem aceleiași familii liberale care trece, din păcate, printr-o perioadă critică!

Îi cer doamnei Alina Gorghiu să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute și să înceteze cu un asemenea comportament politic incompatibil cu demnitatea pe care o ocupă (aceea de senator) și cu statutul de membru al Partidului Național Liberal.”, transmite Liliana Murguleț într-un comunicat de presă.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441