New Profesional Consult 930 x 122

mioveni

Recensământ 2022: Sunt prevăzute amenzi usturătoare

Mioveni: Începe colectarea datelor de către recenzorii de teren, prin interviuri față în față.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Institutul Naţional de Statistică (INS) anunță că platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai, iar vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Pentru orașul Mioveni a fost stabilit un număr de 26 de recenzori care au fost selectați și instruiți de către INS prin Direcţia Judeţeană de Statistică Argeş.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Recenzorii vor intervieva persoanele din locuinţele alocate în sectorul de recensământ atribuit şi vor completa informaţiile pentru toate locuinţele, spaţiile colective de locuit, gospodăriile şi persoanele din sectorul respectiv.

Fiecare recenzor va avea o listă, pentru fiecare adresă, cu CNP-urile (parţial anonimizate) pentru persoanele care s-au autorecenzat şi CNP-urile (parţial anonimizate) pentru care trebuie desfăşurat interviul.

ATRIBUȚIILE RECENZORILOR

În funcţie de locaţia locuinţelor pe care le deţineți, veti fi căutat de unul sau mai mulţi recenzori.

Asta pentru că fiecare localitate este împărţită în sectoare de recensământ, iar un recenzor efectuează recenzarea într-un singur sector.

Acesta are datoria să viziteze fiecare locuinţă din sectorul de recensământ repartizat, nefiind nevoie de vreun demers din partea persoanei recenzate.

În același context, Institutul Naţional de Statistică subliniază că fiecare recenzor are obligaţia de a prezența legitimaţia cu însemnele recensământului, că relaţia dintre acesta şi cetăţean este una total confidenţială şi că nu se fac înregistrări video sau audio la interviu.

De asemenea, nu se cer informaţii confidenţiale precum datele cardurilor bancare, averea sau veniturile realizate, istoric medical sau simpatii politice.

Oficialii Institutului mai atrag atenţia că data vizitei planificate a recenzorului poate fi modificată numai în cazuri excepţionale, iar asta pentru că recensământul urmează un calendar fix.

Durata activităţii de recenzare faţă-în-faţă depinde de numărul de secţiuni ale chestionarului la care fiecare persoană trebuie să răspundă. În mod normal, durata de recenzare poate varia între 3 şi 10 minute pentru o persoană.

De menționat că, în etapa de recenzare față în față, persoanele nu vor mai beneficia de o zi liberă.

Refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete către recenzori se poate sancţiona cu amendă de la 1.000 la 3.000 de RON, potrivit OUG nr. 19 din 4 februarie 2020.

Toate informaţiile colectate vor fi utilizate doar în scopuri statistice și de cercetare științifică!

Prelucrarea datelor se va finaliza în octombrie 2023. Până atunci, vor fi publicate rezultatele provizorii (decembrie 2022).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

6 comentarii

  • MANDA LILIANA (grefier ) spune:

    Va rugam, sa fim anunțați.. cu cel putin o saptamana înainte.. cand vine recenziile.. la fiecare familie..ziua si ora..deoarece si noi avem probleme.. urgente de rezolvat.. (dusul la medic..o plecare programata..in excursie..si alte..probleme urgente de rezolvat..). Sa se dea mai multe zile la dispoziție fiecărei familii..de a fi vizitate.. de recenzii.. de preferinta..sa se facă recenzia..seara..între orele(19-22), LA CASE SA SE TRIMITA ANUNTUL IN SCRIS..O TELEGRAMA..IAR LA BLOC AFIS PE USA SCARII..ACELUI BLOC….SI SA SE VINA RECENZORII INSOTITI DE ADMINISTRATORUL FIECARUI BLOC….ASA ESTE NORMAL..DEOARECE NU DESCHIDEM..USA UNOR STRAINI..SU SA SE LEGITIMEZE..IN FATA NOASTRA….IAR PE AFISUL SCARII SA-SI TREACA FIECARE..RECENZOR..NUMELE SI PRENUMELE… SI LA CASE..TOT LA FEL….SA VINA ÎNSOȚIȚI DE C8NEVA DIN CADRUL PRIMARIEI….CARE SE VOR LEGITIMA..SI ACESTIA..
    SA NU DUREZE PREA MULT.. ACEASTĂ VIZITA..A RECENZIEI..
    MULTUMIM PT.INTELEGERE…
    AVEM SI NOI NISTE DOLEANTE ..AVAND IN VEDERE CA MAI CUNOASTEM SI NOI LEGILE..DEOARECE AM LUCRAT IN CADRUL JUSTITIEI….SI ASA MI SE PARE CORECT..CAND SUNI LA USA UNEI FAMILII..SA SE VINA LA ORE SI-N ZILE ..ANUNUNTATE DIN TIMP.. DEOARECE AVEM SI NOI..UNELE PROBLEME..URGENTE DE REZOLVAT…..SI SA VA LEGITIMATI..SI INSOTITI DE UN INDIVID CUNOSCUT..DIN BLOC..ADMINISTRATORUL..SI LA CURTE..LA CASA..DE UNANGAJAT AL PRIMATIEI.
    DATELE SA NU FIE EXPUSE PE NETT..LA VEDEREA TUTUROR..INDIVIZILOR..PERIVULOSI..SA FIE TOTUL PASTRAT CONFIDENTIAL…SUCCES!
    O ZI BUNA!
    CU RESPECT..

  • Despina spune:

    Da, să se anunțe vizita cu cel puțin o Săptămână înainte… Mulțumiri

  • Gheorghe spune:

    Ai lucrat in justiție? Dupa exprimare probabil ai spalat scările!

  • Mika spune:

    Voi va auziți ce debitați,ați avut la dispoziție 2 luni jumătate sa vă recenzați și acum veniți cu pretenții! Voi știți cu cât suntem noi recenzorii plătiți ?Știți că noi nu am primit nici un ban și muncim de 4 luni ,d- zeu știe pe ce bani! Ați vrut recensământ acasă ,stați acasă că nu stam noi sa urcam până la etajul x că dumneata ai ieșit la plimbarea de seara!

  • Romi spune:

    Munca de recenzor este obligatorie pentru o anumită categorie de angajați? Daca s-au autopropus să fie recenzori atunci să-și facă treabă pentru care s-au angajat, cunoscând condițiile. Nu populația este in slujba lor ci invers. Au mentalitate și apucături de funcționari de stat. Nu populația a cerut recensământul ci statul, deci el trebuie să-l facă fără amenințări cu amenzi.

  • Zincu T spune:

    Puteti sa veniti ca pe noi nu ne intereseaza si nu vom participa!
    Atentie: nu deveniti nesimtiti sa insistati cu sunatul sau batututl in usa deoarece cel putin in cazul meu o sa consider ca fiind un abuz si voi reactiona in consecinta!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90