New Profesional Consult 930 x 122

1 mai

Recomandări oficiale: La ce să fiți atenți în perioada următoare!

Recomandări oficiale: La ce să fiți atenți în perioada următoare!

Citiți și: Decizie de ultim moment! Se întâmplă cu minivacanța de 1 Mai și Paște!

În contextul sărbătorilor pascale şi al minivacanţei de 1 Mai, Ministerul Afacerilor Externe enumeră o serie de recomandări adresate cetăţenilor români, înainte de planificarea şi efectuarea unor călătorii în străinătate.

MAE îndeamnă cetăţenii români să îşi pregătească din timp călătoria, luând în considerare următoarele recomandări cu caracter general:

Citiți și: Anunț important privind sărbătorile pascale!

-să consulte, anterior deplasării, rubrica „Sfaturi de călătorie” de pe pagina de internet a Ministerului de Externe unde sunt puse la dispoziţie recomandări generale de călătorie, precum şi informaţii actualizate pentru fiecare stat în parte;

-să se asigure că documentul de călătorie este valabil pe toată durata şederii în străinătate; să încheie o asigurare de călătorie; să îşi înregistreze prezenţa pe teritoriul statului de destinaţie, la cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular;

-să aibă grijă în permanenţă de documentele de călătorie. Este indicat să păstreze documentele şi valorile personale în locuri sigure şi să nu le expună în mod vizibil, inclusiv în autovehicule, scrie Digi24.ro.

În situația pierderii documentelor de călătorie, cetăţenii români trebuie să contacteze cea mai apropiată reprezentanţă diplomatică a României în străinătate, pentru a declara pierderea acestora şi a solicita eliberarea, în regim de urgenţă, a unor documente de călătorie provizorii.

De asemenea, în cazul furtului documentelor de călătorie româneşti, oamenii sunt sfătuiți să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie pentru declararea furtului şi solicitarea eliberării unei adeverinţe în acest sens.

În situația cetăţenilor români care se deplasează cu autovehiculul, este obligatoriu să deţină o asigurare internaţională pentru accidente, în termen de valabilitate. Iar dacă aceștia aleg călătoria cu avionul, nu trebuie să îşi lase bagajele nesupravegheate şi nu trebuie să accepte să transporte pachete/bagaje ale altor persoane.

Totodată, cetăţenii români sunt avertizați să evite implicarea în demonstraţii sau manifestări de stradă în statele vizitate.

Mai multe detalii se găsesc AICI.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3