930×122 CAPRA 5

înfrumusețare

Reguli noi! Toți clienții acestor locuri trebuie să știe!

Reguli noi! Toți clienții acestor locuri trebuie să știe!

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

La Ministerul Sănătății regăsim acum în dezbatere un proiect care vine cu un nou set de norme de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și îngrijire și pentru unitățile de tatuaj, piercing și implantare dermală.

Noul ordin, odată intrat în vigoare, va acoperi mai multe dintre procedurile ce nu sunt menționate de actuala reglementare și va stabili cerințe suplimentare privind dimensiunile minime ale spațiilor și dotările necesare în astfel de unități.

Citiți și: (VIDEO) ULTIMELE LOCURI LA CEL MAI BUN CURS DE ÎNFRUMUSEȚARE DIN PITEȘTI

Viitorul ordin va trebui respectat de toți operatorii economici care furnizează astfel de servicii în prezent.

În prezent, normele de igienă pentru cabinetele de înfrumuseţare corporală sunt prevăzute de Ordinul ministrului sănătății nr. 1136/2007.

Noi reguli în saloanele de tatuaje și înfrumusețare

În curând, ele vor fi înlocuite printr-un proiect de ordin aflat acum în dezbatere publică la Ministerul Sănătății. Odată semnat, noul ordin va produce efecte în 30 de zile de la publicarea sa în Monitorul Oficial.

Normele de igienă din noul ordin se vor aplica, mai exact, tuturor operațiunilor de îngrijire și înfrumusețare, coafură/frizerie, bărbierit, manichiură, pedichiură, tratament cosmetic, machiaj cosmetic, tatuare cosmetică, implantare dermală, tatuaj artistic, piercing, precum și întreținere corporală, proceduri estetice, tratamente inovative.

Totodată, sunt oferite noi definiții, pe care actuala reglementare nu le cuprinde, precum cea pentru vopsirea genelor și sprâncenelor, designul acestora, iar salonul de înfrumusețare e identificat ca unitate organizată de o persoană fizică autorizată, persoană juridică sau o asociere dintre acestea în care se desfășoară activitățile de înfrumusețare, estetică, estetică de practică avansată.

Scopul este de a clarifica pentru operatorii economici că regulile se aplică tuturor procedurilor definite. .

Detalii, AICI.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Adi spune:

    Cred ca saloanele clandestine ar trebui si ele verificate ,majoritatea fetelor tinere practica meseria asta la moda cu pusul unghiilor si nu toate persoanele declara ca au hepatita si in lipsa igienizarii te poti trezi cu o nenoricita de boala autoimuna care o depistezi cand e prea tarziu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3