930×122 CAPRA 5

bani

REVOLTĂ LA UN LICEU DIN ARGEȘ. SALARII MĂRITE ÎN PRIMĂRIE, PROFESORI FĂRĂ BANI DE NAVETĂ

Revoltă la un liceu din Argeș. Salarii mărite la Primărie, profesori fără bani de navetă.

Citiți și: Bani de la stat pentru victime!

Aproximativ 15-20 de profesori ai Liceului Tehnologic din comuna argeșeană Vedea, liceu care include și școli și grădinițe din localitate, nu și-ar mai fi primit din luna iunie 2018 banii pentru transport. Este o sesizare pe care am primit-o de la mai multe cadre didactice ale liceului din Vedea.

Conform profesorilor, de la Primărie nu numai că nu ar fi fost decontate sumele pentru navetă, dar nici măcar explicații concrete nu le-ar fi fost oferite.

Citiți și: Veste bună! Banii intră pe carduri!

Potrivit legislației în vigoare, decontarea navetei pentru cadrele didactice se face din bugetul localității pe raza căreia funcționează unitatea de învățământ.

Am luat legătura cu primarul comunei Vedea, Niculae Dochinoiu, pentru lămuriri.

Inițial, edilul a încercat să ne vorbească despre salariile dascălilor, iar nu despre banii de navetă, așa cum întrebasem. În cele din urmă, ne-a spus, relaxat, că nu au fost bani pentru naveta profesorilor, dar că situația se va rezolva.

L-am întrebat pe primar și care este suma pe care trebuie să o primească profesorii și câte cadre didactice se află în această situație. Răspunsul edilului? ”Nu sunt moașă comunală să le știu pe toate!”. Am insistat să luăm legătura cu cineva din Primărie care ne-ar putea oferi aceste date. Primarul, însă, ne-a spus că ”n-avem centrală și nici nu vă pot da un număr de telefon”.

Curios este că tot primarul ne precizează (după ce l-am întrebat, ce-i drept!) că, odată modificată legea salarizării, la fel ca în multe alte primării din țară, și la Vedea s-au mărit salariile angajaților, ”cum spune legea”. Întrebarea este simplă: de ce, domnule Dochinoiu, pentru salariile dumneavoastră și ale colegilor dumneavoastră din Primărie ați găsit bani, iar pentru cadrele didactice nu?

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3