Donaris 930 x 122

contribuţii

Revoluție în sistemul de pensii!

Revoluție în sistemul de pensii!

Citiți și: Anunțul momentului! Venituri cu 80% mai mari pentru aceste persoane

La Senat a fost înregistrat un proiect de lege conform căruia banii plătiți la pensii vor putea fi restituiți celor care, atunci când ajung la vârsta de pensionare, nu bifează și condiția privind stagiul minim de cotizare, dar și în situația decesului unui asigurat înainte de împlinirea vârstei de pensionare.

În acest din urmă caz banii vor putea fi transferați către urmașii săi legali, conform Avocatnet.to.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Concret, proiectul legislativ vizează “restituirea contribuţiilor de asigurări sociale în cazul nevalorificării plăţii acestora datorită neîndeplinirii vocaţiei la plata pensiei”, după cum apare chiar în titlul acestuia.

Potrivit Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pe de altă parte, vârsta standard de pensionare este, în cazul bărbaților, de 65 de ani, în timp ce, în cazul femeilor, vârsta standard de pensionare este, de principiu, de 63 de ani, dar ea va fi atinsă treptat, prin eșalonare, până în 2030.

De calculul valorii contribuțiilor individuale de asigurări ce vor trebui restituite celor care nu îndeplinesc condițiile pentru pensionare se va ocupa Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), prin casele teritoriale de pensii. Totodată, suma ce va trebui restituită va fi actualizată cu rata inflației.
Plata sumelor restituite astfel se va face prin agențiile județene ale Fiscului.

Detalii, AICI – Cei care, la vârsta de pensionare, nu au stagiul minim de cotizare vor putea primi înapoi banii plătiți de-a lungul timpului la pensii

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • AURORA DEGAN spune:

    Și dacă o persoana care are stagiul de cotizare efectuat, iese la pensie și decedează în primul an, cotizația retinuta pe perioada stagiului, este transmisa moștenitorilor?

  • Irimescu cristin spune:

    Ăștia îmbogățesc pensionarii prin recalculării și RE și RE și RE, MAREA RE,RE,RECALCULARE a inceput de pe vremea Violetei Alexandru , a continuat sa fie RE RE RECONTINUATA pe vremea RALUCĂI TURCAN (CEA CARE SA CULCAT VIE SI SA TREZIT MOARTA) și din recalcularea în recalculare Șontîc Șontîc a ajuns la domnul Marius BUDĂI care tot RERERECALCULEAZA CUM SA SALVEZE PENSIILE SPECIALE SI SA LE DEA CU FLIT CELOR DIN UE SI DANCA MONDIALĂ și ca să înțeleagă tot pensionarul de rand NIMENI DIN ACTUALII SI VIITORII SPECIALI NU VA FI DE QCORD CA CINEVA SA LE TAIE DIN CIOLAN, FIE UE BANCA MONDIALĂ SAU CHIAR VITORUL BENEFICIAR MARIUS BUDAI

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3