930 x122 grota rece

tehnologie

Revoluție în tehnologie! Dispar telefoanele mobile

Revoluție în tehnologie! Dispar telefoanele mobile

Citiți și: A furat un telefon de 2.300 de lei dintr-un centru comercial din Pitești

Smartphone-urile pe cale de dispariție? Epoca de aur a smartphone-urilor ar putea să se apropie de sfârșit. Pe o piață saturată, vânzările sunt în scădere, iar lipsa inovațiilor majore din ultimii 15 ani este un factor important.

În plus, conform Le Monde n.r. un cotidian supraregional francez), o nouă generație de dispozitive începe să le eclipseze, notează Capital.ro

Citiți și: SCHIMBARE LA VÂRF PE PIAŢA TELEFOANELOR MOBILE. CINE ESTE DIN NOU LIDER

În viitorul apropiat, smartphone-urile vor fi înlocuite de noua generație de însoțitori digitali, subliniază publicația franceză.

Apune vremea tastaturilor și ecranelor

Acești însoțitori sunt mai discreți și mai accesibili ca preț. Cu ajutorul inteligenței artificiale (AI), pot fi fixați pe rever pentru a asculta e-mailuri sau efectua apeluri. Pot fi purtați la încheietura mâinii pentru a urmări activitățile zilnice. Sau pot fi așezați chiar pe deget ca un inel inteligent pentru a gestiona datele de sănătate.

Pot fi purtate chiar ca o cască, care să-ți ofere asistență vocală și  muzică.

Mobile World Congress, care a avut loc la Barcelona între 26 și 29 februarie, a adus în prim-plan dispozitive noi, mai mici și mai ușoare, dar totodată puternice și intuitive.

De exemplu, Pinul AI poate fi purtat fixat pe o haină sau pe reverul cămășii, iar Rabbit R1, cu dimensiunea unei cutii de chibrituri și ecran inclus, se poate strecura în cel mai mic buzunar, notează sursa citată.

Co-fondatorii start-up-ului Humane, Imran Chaudhry și Bethany Bongiorno (foști directori Apple), au adoptat o abordare similară.

Pinul AI dezvoltat de ei poate fi purtat ca o broșă sau pe reverul unei jachete și are ca scop înlocuirea smartphone-urilor prin intermediul inteligenței artificiale.

Acest gadget revoluționar poate proiecta un ecran virtual pe palma mâinii sau pe orice altă suprafață, eliminând astfel nevoia de tastaturi și ecrane rigide. Cu ajutorul lui, utilizatorii pot comunica și primi imediat răspunsuri corecte.

Sfârșitul smartphone-ului este aproape 

„Până în 2030, cu siguranță smartphone-ul. așa cum îl cunoaștem astăzi, nu va mai fi cea mai comună interfață. Multe dintre aceste lucruri vor fi făcute direct în corpurile noastre”, a declarat Pekka Lundmark, CEO al Nokia, fostul producător mondial de telefoane mobile.

Foto descriptiv: Adevărul

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90