New Profesional Consult 930 x 122

avioane

România cumpără avioane performante de luptă

România va cumpăra avioane militare de ultimă generație. Este vorba despre avioane americane de luptă F-35. Asta s-a decis marți, 11 aprilie, în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), condusă de către Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Concret, în cadrul ședinței CSAT a fost analizată şi dezvoltarea aviației militare a României, potrivit Administrației Prezidențiale.

În acest sens, membrii Consiliului au aprobat Concepția de realizare a capabilității operaționale de apărare aeriană cu avioane multirol de generația a V-a.

Citiți și: România, cea mai bună din lume la minifotbal! Tricolorii, campioni mondiali!

Avioanele F-35 sunt dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi, capacitate de schimb de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol, capacitate de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă, precum şi cu muniţii inteligente de înaltă precizie, permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene, condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia.

Nu s-a discutat însă și despre numărul aparatelor care ar putea fi achiziţionate.

Potrivit Ziarul Financiar, în funcţie de dotări, costul unui singur avion F-35 este între 100 şi 150 de milioane de dolari.

Sursă foto: digi24.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90