930×122 CAPRA 5

atac nuclear

România. Este unic în lume! Locul care rezistă unui atac nuclear!

Potrivit cercetătorilor, în țara noastră există un loc unic în lume care ar rezista cu brio atacurilor nucleare.

Citiți și: Alertă totală! „Lumea să se pregătească pentru un posibil atac nuclear”

NASA a venit să investigheze locația cu atenție și a comparat-o cu mediul de pe planeta Marte, notează Evenimentul Zilei.

De asemenea, oamenii de știință îl consideră una dintre cele mai mari descoperiri științifice ale secolului.

Concret, această locație se află la ieșirea din Mangalia și este situată la aproximativ 20-30 de metri adâncime într-o zonă împrejmuită de movile.

Conform sursei citate, locația descoperită de cercetători are o lungime de 300 de metri și galerii joase de doi metri, iar în interiorul ei au fost găsite 200 de specii care s-au adaptat vieții într-un mediu fără oxigen.

Singurii oameni care pot intra acolo sunt cercetătorii. Reputatul geolog ,Cristian Lascu, a povestit pentru canalul de YouTube „Stellarium” cum a descoperit faimoasa peșteră care ulterior i-a fascinat pe americani.

Aceștia sunt extrem de interesați de zona pe care au explorat-o încă din primii ani de după 1989.

„Am furat un puț că să găsesc peștera. Am avut puțin noroc, pentru că am nimerit chiar în galerie, la 20 de metri adâncime. Am văzut pe pereții încăperii mișunind păianjeni, scorpioni, miriapozi și alte viețuitoare.

Biologii de la Institutul de Speologie au determinat fauna, au zis că sânt nemaiîntâlnite în lume: o specie nouă de păianjen, singurul scorpion de apă dulce cunoscut, nu știu ce lipitoare-minune și prima lipitoare cavernicolă din lume”, își amintește reputatul geolog, Cristian Lascu.

În acest loc, dictatorul Nicolae Ceaușescu dăduse ordin să se construiască o termocentrală gigant în acest loc, însă descoperirea geologilor l-a făcut pe conducătorul statului să renunțe la planul inițial.

NASA a pus ochii pe această peșteră în anul în 1996.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90