930 pe 122 COSTACHE

austria

România nu intră în Schengen!

Update: România nu intră în Schengen! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Olanda și Austria au votat împotriva aderării celor două țări, deși Bucureștiul avea sprijinul Olandei.

Citiți și: Istorie: Seismul din Turcia a provocat cutremurul din România

Olandezii nu au acceptat însă intrarea Bulgariei și cele două țări au fost analizate la pachet. Croația a obținut undă verde și va intra în Schengen.

Știrea inițială, ora 12.46

Citiți și: Cele mai bune universități din România. Universitatea Pitești, în coada clasamentului

E oficial! Austria a anunțat, prin vocea ministrului său de Interne, Gerhard Karner, că se opune prin vot aderării României și Bulgariei la Schengen.

Potrivit g4media.ro, anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu omologii săi de la Bruxelles.

Astăzi este o zi decisivă pentru aderarea României la Schengen.

Începând cu ora 13:25 va avea loc ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), unde se va tranșa intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.

Decizia în Consiliul JAI se ia cu unanimitate. Acest lucru înseamnă că în cazul în care Austria nu se răzgândește în privința României, țara noastră rămâne în afara spațiului Schengen.

În contextul anunțului oficial dat de Gerhard Karner, șansele unei răsturnări de situație aproape că nu există.

Austria este singura țară care se opune.

Sursă foto principal: ziarulunirea.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Florin spune:

    Olanda si Suedia s-au răzgândit și ne-au sprijinit . Austria ne-a blocat intr-un mod nejustificat , votand pentru Croația desi fluxurile de imigranți ce ajung in Austria vin chiar din această țară . In același mod putem acționa si noi , cetățenii români , evitând firmele austriece in relațiile comerciale și alegand firme cu actionariat din tari care ne-au sprijinit ( Franta , Germania , Luxemburg , Olanda , Suedia sau alte țări europene ) și care oferă aceleași servicii la prețuri similare .
    Depinde doar de noi ! Dacă nu reacționăm ne merităm soarta !

Donaris 570×90