SMART KIDS 930X122

atacuri cibernetice

Românii, în pericol să-și piardă datele personale și banii

Românii sunt în pericol să-și piardă datele personale și chiar banii din cauza hackerilor care au dezvoltat virusul Flubot.

Citiți și: Un virus mortal atacă bebelușii!

Potrivit Digi24.ro, care îi citează pe experții Bitdefender, România este a doua cea mai țintită țară din lume de acești hackeri.

Cei mai vulnerabili la aceste atacuri sunt utilizatorii de Android. Cu toate acestea, și cei care folosesc iOS sunt vizați.

Citiți și: Noi escrocherii! Gigi Becali, folosit pentru a păcăli românii

Campania Flubot utilizează SMS-uri cu conținut fals, care includ un link infectat. De obicei, aceste SMS-uri anunță un mesaj vocal. Această nouă campanie de înşelătorii este menită să fure datele bancare de pe telefoane.

Totul începe cu un SMS care distribuie un conţinut fals şi include un link infectat. Dacă utilizatorii accesează linkul, acestora li se cere permisiunea de a instala o aplicaţie necunoscută – în acest caz, o aplicaţie falsă de mesagerie vocală care se presupune că este necesară pentru a asculta mesajul vocal.

Când i se acordă acces, Flubot colectează contactele din agenda telefonică a victimei şi utilizează aplicaţia SMS pentru a continua să trimită linkuri infectate către alte numere, furând în acelaşi timp date şi trimiţându-le serverului de comandă şi control operat de atacatori”, spun experții IT, citați de Digi24.ro

Din luna aprilie, s-a observat că în România a început să circule masiv virusul Flubot.

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA