930 x122 grota rece

anre

Românii își primesc banii înapoi!

Românii își primesc banii înapoi!

Citiți și: Așa ceva mai rar: O fată a furat banii părinților și a pus $ falși în loc!

Consumatorii care fac economie la energie electrică în acest an comparativ cu 2021 și se încadrează în noile plafoane vor primi înapoi, la începutul anului viitor, banii plătiți în plus pe facturi, susține ANRE.

În aceeași Ordonanță 27 (care stabilește tarifele la energia electrică pentru anul 2022), există o prevedere care spune că după ce închidem anul 2022, dacă o anumită categorie și-a redus consumul și se încadrează în altă categorie – deci nu a beneficiat de plafon pentru consumul din 2022, pentru că a avut un consum de peste 300 de kilowați oră în 2021, dar și-a redus consumul în 2022 și a coborât sub 300 de kWh – în baza consumului din 2022, va primi, în februarie 2023, banii plătiți în plus.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Vor fi restituite sumele de către furnizori.

Există prevedere.”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, potrivit digi24.ro.

Ordonanța de urgență spune foarte clar: cei care în anul 2021 au avut un consum între 100 și 300 de kilowați beneficiază de plafonul de 80 de bani.

E adevărat că de la 1 septembrie ei beneficiază doar pentru primii 255 de kilowați consumați lunar în 2022, de fapt între perioada septembrie-decembrie, dar pentru primii 255 vor beneficia cei care anul trecut au fost în marja 100-300.”, a menționat oficialul.

Pe de altă parte, furnizorii vor întârzia emiterea unor facturi privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-și adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marți, Dana Dărăban, director executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Dărăban a sfătuit clienții care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eșalonarea plăților.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, explică modul în care se aplică în prezent ordonanța privind compensarea prețului la energia electrică, amintind că distribuitorii de energie sunt cei care citesc la trei luni contoarele.

Dacă eu consum până în 100 de kilowați plătesc 68 de bani pe kilowatt, dacă eu consum până în 300 de kilowați plătesc pentru primii 255 de kilowați 80 de bani, pentru diferența de la 255 la 300 – prețul de contract, dacă consum mai mult de 300 de kilowați plătesc tot prețul de contract.”, afirmă ministrul despre modul în care se aplică în prezent legislația.

Foto descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

8 comentarii

  • Onelian spune:

    Mare anarhie si prostie cand conduc treburile tari niste fannfaroni habarnisti si hrapareti.

  • Gigi spune:

    Și noi cu aparatele de oxigen ce facem?Tata deține 2 locuințe o parte din luna stau într-un loc iar cealaltă dincolo din cauza medicilor

  • Gigi spune:

    Aștept un răspuns din partea dumneavoastră dacă sun la numărul de telefon nu răspunde nimeni un robot tot zice apăsați tasta s s și îți pune muzică

  • Giure Ion spune:

    Mi-a venit două facturi într-o lună . Una pe două luni de 631 și cealaltăde 287. Am plătit-o doar pe prima pe a doua nu . Cum procedez să o plătesc și pe cea de-a doua

  • Luminita jurca spune:

    Care suntem două familii la un contor cum sa ne putem încadra la 255 de kw???

  • C. Mihai spune:

    Am platit la enel conform ordonantei. Consumul meu a fost sub 300 kw dar banii s-au luat la referinta 2021,adica anul trecut am consumat peste 300 kw pe aceeasi perioada. „Cand zboara porcul prin rachiti” atunci ne luam banii – un proverb romanesc.
    Ptr informare marele Rom telecom, nici acuma nu a restituit banii de la plata a doua facturi. Astept de 5 ani de zile. Asa va fi si cu energia. HOTIE PE FATA

  • Lungu Elena spune:

    Bună ziua,
    EU locuiesc într-un BLOC care NU este Racordat la nici un fel de INCALZIRE TERMICA – NICI la Gaze și Nici la Rețeaua de Termoficare – singura sursa de încălzire pe timpul iernii fiind Energia Electrica – doar la aceasta este conectat Blocul în care locuiesc.
    CUM POT EU SI FAMILIA MEA SA CONSUMAM SUB 250 DE KW????
    CE FACEM MURIM DE FRIG???
    NU AVEM NICI APA CALDA – IAR BOILERUL CONSUMA CURENT…
    SAU NU NE MAI SPĂLĂM DELOC…?????? CONSUMUL MINIM PENTRU A ÎNCĂLZI LOCUINȚA ELECTRIC SI A NE SPALA ESTE DE 450 KW PE LUNA PE TIMPUL IERNII… NOI CE FACEM????

  • Nyky spune:

    La un consum de 91 kw am plătit 347 lei.pe lună. Ce fac acum este furt pe față. De ce nu platim ce consumăm în prezent,plătim curentul de două ori.Enel furnizare cei mai mari hoti.Mutati.va cat mai repede de la ei.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90