New Profesional Consult 930 x 122

ambrozie

S-a decis! Amenzi uriașe pentru acești proprietari!

S-a decis! Amenzi uriașe pentru acești proprietari!

Citiți și: Sancțiuni de până la 10.000 de lei pentru șoferii care fac asta!

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Acest act normativ întărește obligațiile autorităților locale.

Și introduce noi reglementări menite să reducă impactul negativ al ambroziei asupra sănătății publice și mediului, conform Adevărul.ro.

Citiți și: S-au trezit cu Poliția Locală pe cap! A curs cu amenzi!

Documentul menține obligația autorităților publice locale de a identifica anual terenurile infestate cu ambrozia.

Și de a someza proprietarii sau deținătorii acestora să ia măsurile necesare pentru evitarea instalării sau răspândirii plantei.

Principalele aspecte reglementate de hotărâre includ:

S-a decis! Amenzi uriașe pentru acești proprietari!

-Obligativitatea distrugerii ambroziei pe tot parcursul anului:

Având în vedere că ambrozia este o plantă invazivă care eliberează o cantitate mare de polen alergic, măsura se aplică pe tot parcursul anului.

Deoarece perioada de înflorire variază în funcție de condițiile climatice regionale.

-Solicitarea de ajutor din partea autorităților:

Proprietarii sau deținătorii de terenuri, precum și administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole pot solicita autorităților locale să efectueze, contra cost, lucrările de combatere a ambroziei dacă nu pot face acest lucru din motive justificate.

-Intervenția autorităților locale:

Autoritățile publice locale pot interveni direct pentru combaterea ambroziei în cazul în care proprietarii sau administratorii menționați nu au efectuat lucrările necesare nici în perioada de înflorire, nici după avertismentele emise.

În aceste situații, se vor aplica amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei pentru persoanele fizice și între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Măsurile stabilite prin acest act normativ au scopul de a reduce suprafețele infestate cu ambrozie, de a diminua cantitatea de polen eliberată în atmosferă și de a menține un mediu sănătos pentru populație.

De asemenea, se urmărește scăderea numărului de persoane afectate de alergiile severe provocate de polenul de ambrozie, cunoscut și sub denumirea de „febra de fân”.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3