930X122 MAIA

sezon 7 elita

S-a lansat sezonul 7 din Elita, serial de succes pe streaming

Popularitatea tot mai mare a platformelor de streaming online cu firme și seriale a determinat operatorii acestora să investească din ce în ce mai mulți bani în producerea de conținut local pe toate piețele.

Nu doar pe cea de origine (Statele Unite ale Americii).

Astfel, dacă în trecut publicul era obișnuit mai degrabă cu filme și seriale americane (și cel mult canadiene sau britanice), iată că lucrurile s-au schimbat puternic.

Platforme precum Netflix pariază masiv pe conținut produs în America de Sud, Europa, Asia, ba chiar în Australia și Africa.

Este pe de o parte o formă de respect pentru piețele respective, iar pe de altă parte o modalitate prin care publicul în general ia contact mai avansat cu diverse culturi, înțelegându-le mai bine.

Evident, orice astfel de conținut original este realizat la cele mai înalte standarde setate la Hollywood.

Un serial european cu care platforma de streaming a dat lovitura este Elita (titlul original: Elite).

Producție spaniolă care a debutat în anul 2018. Telespectatorii au primit foarte bine acest serial de dramă, dovadă fiind faptul că s-a decis în mod succesiv realizarea de noi sezoane.

Pe 20 octombrie 2023 s-a lansat sezonul cu numărul 7.

Între timp, online se pot urmări și niște mini-seriale de tip spin-off, care evidențiază într-un mod inedit anumite momente care nu s-au prezentat în serial.

Acțiunea derivată din serialul Elita în aceste povești scurte vizează doar anumite personaje îndrăgite de public.

Un serial de actualitate, cu intrigi complexe

Acțiunea din serialul Elita se concentrează pe viața socială a protagoniștilor.

Cele mai multe personaje provin din înalta societate, inclusiv vedete fictive.

Uneori, conflictul apare tocmai ca urmare a contactului dintre oameni cu posibilități financiare foarte mari și alții cu posibilități financiare reduse – clasele sociale, la extreme.

Fiecare sezon include intrigi complexe și elucidarea unor infracțiuni grave, pe care publicul le înțeleg cu adevărat abia în episodul final.

Toate momentele din serial se consumă în Madrid (și împrejurimi), unul dintre orașele europene care respiră fotbal.

Capitala Spaniei este casa echipei cu cele mai multe trofee UEFA Champions League – Real Madrid. În acest sezon, „Galacticii” sunt cotați la pariuri fotbal online cu prima șansă în La Liga (cota 1.80) și a treia șansă în Liga Campionilor (cota 9.00).

De altfel, acțiunea serialului îl include la un moment dat pe un fotbalist portughez de top care evoluează în La Liga – personaj fictiv, desigur.

Unele scene ne prezintă chiar un meci de fotbal în Madrid, cu tribunele pline de fani ai fotbalului.

Schimbări multe de la un sezon la altul

Serialul Elita poate fi asociat cu serialul american de succes Euphoria.

Disponibil pe altă platformă de streaming, HBO Max, cu Zendaya în rol principal.

Apar inclusiv actori cunoscuți din alte seriale europene și sud-americane în limba spaniolă. Interesant este că, spre deosebire de alte seriale cu multe sezoane, schimbările de personaje sunt categorice.

Astfel, în sezonul 6, toată distribuția este schimbată, în comparație cu sezonul 1.

Producția creată de Carlos Montero și Darío Madrona continuă așadar din 20 octombrie 2023, cu un sezon care va aduce cu siguranță multe noi surprize.

Nu se știe dacă va mai exista vreo continuare, sezonul 7 fiind ultimul contractat oficial.

Printre actorii care au apărut până acum în serialul Elita, se remarcă Ester Expósito (interpretând rolul personajului Carla).

Itzan Escamilla (Samuel), Arón Piper (Ander), Mina El Hammani (Nadia), María Pedraza (Marina). Valentina Zenere (Isadora), Jorge López (Valerio), André Lamoglia (Iván). Miguel Bernardeau (Guzmán), Manuel Rios Fernandez (Patrick), Pol Granch (Phillippe) și Carloto Cotta (Cruz).

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3