New Profesional Consult 930 x 122

note evaluarea națională 2022

S-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională!

Astăzi, 30 iunie, s-au afișat rezultatele finale la Evaluarea Națională din acest an.

Citiți și: 17 medii de 10 în Argeș la Evaluarea Națională

Rezultatele au fost publicate, ca până acum, în format anonimizat pe site-ul edu.ro.

Mediile de 10 din județul Argeș au rămas la fel în urma contestațiilor, adică 17 la număr. Subiectul pe larg, AICI: 17 medii de 10 în Argeș la Evaluarea Națională.

Vezi rezultatele finale de la Evaluarea Națională2022 în Argeș, AICI.

Procentul de promovabilitate la Evaluarea Națională, în județul Argeș, după contestații este de 84%.

Dintr-un total de 704 contestații depuse (limba și literatura română – 414, matematică – 290), 495 de note s-au mărit (328 la limba și literatura română și 167 la matematică), iar 134 de note s-au micșorat (64 la limba și literatura română și 70 la matematică), transmite inspectorul școlar general al ISJ Argeș, Dumitru Tudosoiu.

În județul Argeș, în urma soluționării contestațiilor, numărul mediilor de 10 (zece) a rămas neschimbat, în schimb, situația la cele două probe este următoarea:

– limba și literatura română, 59 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestații, iar după soluționarea acestora, numărul notelor de 10 este de 60;

– matematică, 150 de elevi au avut nota 10 (zece) înainte de contestații, iar după soluționarea acestora, numărul notelor de 10 este de 152;

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

ETAPA DE REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 04 – 11 iulie.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021-2022 va avea loc în data de 14 iulie, iar în intervalul 4–5 august 2022 se va desfășura repartizarea candidaților din etapa a doua.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90