New Profesional Consult 930 x 122

propunere legislativă

Sălile de jocuri de noroc dispar din unele zone

Sălile de jocuri de noroc ar putea dispărea din apropierea școlilor, locurilor de joacă pentru copii, dar și centrelor culturale, spitalelor și bisericilor.

Citiți și: O nouă lege! Ce se întâmplă cu victimele violenței domestice

Asta presupune o propunere legislativă care a fost înregistrată recent la Senat.

Legislația în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităților de învățământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor și bisericilor.

Citiți și: Vrei să candidezi pentru o funcție publică? Concursurile, schimbate

Proiectul însă propune ca interdicția să fie extinsă și pe o rază de 300 de metri față de acestea.

De asemenea, potrivit avocatnet.ro, pe lângă distanță, noutatea pe care propunerea vrea să o introducă vizează și locurile de joacă pentru copii, mai exact, orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii.

Proiectul a fost inițiat de mai mulți deputați USR. Inițiativa lor vine ca răspuns la creșterea numărului de persoane cu dependență de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor.

E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimei jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toții cazul unei primărițe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire.

Noi trebuie să avem grijă ca generațiile următoare să aibă informațiile să ia niște decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul școlilor păcănele.

Proiectul depus astăzi este un prim-proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populației de această patimă”, declară Diana Stoica, deputat USR și membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților, conform usr.ro

Ca să intre în vigoare, propunerea trebuie să fie adoptată de Parlament, să fie promulgată prin decret prezidențial și să fie publicată în Monitorul Oficial.

Foto: arhivă ePitești.ro/ descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • jdn spune:

    in sfarsit, poate scapam de mizeriile astea de sali de jocuri

  • Alexandru ionut spune:

    Ar fi minunat dacă se întâmplă!!!

  • Cornelia spune:

    Sper ca parlamentarii noștri sa facă ceva și pentru împătimiți jocurilor de noroc care își distrug viața. Votați vă rog.

  • Gheorghe Bunica spune:

    Trebuie reglementare în acest domeniu. Contează probabil, să fie doar în anumite zone. Însă, cel mai important ! ar fi ca intrarea să fie pe baza CNP, în felul în care o persoană să poată juca un anumit procent maxim (25 – 30 %, părerea mea) din veniturile înregistrate, realizate lunar. Ar fi o realizare pentru societate.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90