EcoMoto 930×122

covid-19

3 FEMEI DIN ARGEȘ CU COVID-19, INTERNATE ÎN SPITALUL MIOVENI

Spitalul Mioveni anunță. „Primii pacienți infectați cu COVID-19 au ajuns la Spitalul Mioveni.

Citiți și: Premieră istorică la Spitalul din Mioveni!

De astăzi, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mioveni, aflată în corpul vechi, a primit primii pacienți diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre trei femei, în vârstă de 40, 46 și 47 de ani, din Câmpulung.

Pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, Spitalul Orășenesc Mioveni a detașat către Secția de Boli Infecțioase, aflată în corpul vechi, 52 de angajați:

Citiți și: La Mioveni, Moș Crăciun a ajuns mai devreme!

-2 medici de medicină internă;
-18 asistenți medicali generaliști;
-1 asistent medical de radiologie și imagistică medicală;
-1 biolog principal – coordonator laborator;
-2 biologi principali;
-1 biochimist principal;
-3 asistenți principali;
-18 infirmiere;
-4 îngrijitoare;
-2 brancardieri.

Cadrelor medicale de la Spitalul Mioveni li s-a alăturat și o echipă de medici și asistente de la Spitalul Județean de Urgență Pitești:

-1 medic primar de boli infecțioase;
-3 medici specialiști de boli infecțioase;
-1 medic primar ATI;
-3 medici specialiști ATI;
-15 asistenți medicali de boli infecțioase;
-1 medic primar de pneumologie;
-10 asistenți medicali ATI;
-1 asistent medical de radiologie și imagistică medicală”.

Vă reamintim că în județul Argeș 31 de persoane fuseseră diagnosticate cu COVID-19 până astăzi, 7 aprilie 2020, la ora 13 (AICI, subiectul pe larg).

Ieri, 6 aprilie 2020, a fost confirmat oficial primul deces în județul Argeș al unei persoane infectate cu COVID-19: o femeie de 89 de ani din comuna Bughea de Jos (AICI, subiectul pe larg).

În ceea ce privește numărul de teste făcute până acum în județul Argeș, Instituția Prefectului afirmă că este o informație pe care nu o poate da publicității. Asta, ca urmare a unei decizii în acest sens luată de autoritățile de la București.

Testele COVID-19 pentru cetățenii din județul Argeș (teste care confirmă sau infirmă infectarea) se fac doar în afara județului (la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București). Argeșul nu dispune în prezent de un aparat de testare COVID-19. Au fost lansate, însă, procedurile pentru cumpărarea a 2 aparate (AICI, amănunte).

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90