EcoMoto 930×122

fruct

9 MOTIVE CA SĂ MĂNÂNCI RODII CÂT MAI DES

Rodia este extrem de bogată în nutrienți. Are puține calorii și multe vitamine B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E și Vitamina K și minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic). Acest fruct conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât vinul roșu sau ceaiul verde.

Citiți și: Angajații din sănătate intră azi în grevă! Activitatea, oprită

Încă din antichitate rodiei i s-au atribuit calități curative. Deși rădăcinile, frunzele și scoarța sunt bogate în anumiți alcaloizi, fiind folosite pentru întărirea sănătății, fructele au prezentat cel mai mare interes. În ultimul deceniu oamenii de știință au luat în calcul proprietățile benefice pentru sănătate atribuite rodiilor și au început să le studieze și să le certifice.

1.Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Sucul de rodie îmbunătățește fluxul de sânge la persoanele cu boli ale miocardului. Rodiile ajută la scăderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui în artere, scăzând astfel riscurile apariției bolilor de inimă. În plus, aceste fructe ajută la întărirea musculaturii cardiace.

Citiți și: Cât trebuie să plătiți pentru asigurarea medicală. Persoane vizate

2.De asemenea, acest fruct este indicat să fie folosit datorită efectelor anti îmbătrânire, dar și pentru a preveni apariția maladiilor precum Alzheimer. Cercetătorii au descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, a mușchilor și a pielii în cazul persoanelor care au consumat timp de o lună, în fiecare zi, o anumită cantitate de fruct.

3.Rodia are proprietăți antiinflamatorii, protejând împotriva astmului și a durerilor în gât. Sucul de rodie ar putea avea, de asemenea, efecte antivirale și antibacteriene în ceea ce privește placa dentară.

4.Noi cercetări au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine periculoase.

5.Potrivit unor cercetări realizate recent, sucul de rodie are un efect semnificativ în prevenirea mai multor tipuri de cancer, precum cel de sân, de plămâni și de prostată. Alte studii arată că sucul de rodie poate chiar să inducă apoptoza, proces prin care celulele canceroase se autodistrug.

6.Rodiile ajută la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulină, fiind un fruct indicat persoanelor care suferă de diabet.

7.Sunt excelente pentru cei care suferă de anemie și stări de astenie. Protejează împotriva depresiei și a osteoporozei.

8.Sunt indicate în tratarea diferitelor afecțiuni intestinale. Decoctul din scoarță de rodie se recomandă în tratarea teniei, a diareei și a ascarizilor. Scoarța este unul dintre cele mai eficiente tratamente contra dizenteriei (boală infecțioasă contagioasă, care se manifestă prin ulcerații intestinale, dureri abdominale violente și diaree cu sânge). Rodia conține o cantitate semnificativă de fibre, care ajută la o bună funcționare a sistemului digestiv și la reglarea digestiei, calmând și durerile de stomac. Studiile au demonstrat că sucul de rodii nu doar că protejează ficatul, dar ajută și la regenerarea lui.

9.Rodia, un fruct bogat în vitamine, antioxidanți și fibre și cu foarte puține calorii, este frecvent recomandată de nutriționiști în curele de slăbire.

Atunci când cumpărăm rodii, este indicat să le alegem pe cele mai grele și cu coaja strălucitoare. Astfel ne asigurăm că fructele sunt coapte. Acest lucru este important, deoarece după culegere rodiile nu se mai coc. (Sursă şi foto: www.doctorulzilei.ro)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA