New Profesional Consult 930 x 122

greva

ACUM – GREVĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN: „NE-AU ÎNCĂIERAT DOCTORI CU ASISTENȚI!”

Acum – Grevă la Spitalul Județean: „Ne-au încăierat doctori cu asistenți!”. O grevă de avertisment de două ore (între 9 și 11) se află în desfășurare acum la Spitalul Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Zeci de asistenți, infirmieri și personal TESA au ieșit în fața Unității de Primiri Urgențe (UPU), exprimându-și nemulțumirea față de plafonarea sporurilor, care le-a redus câștigurile salariale.

Protestatarii, afiliați la Sanitas, federația sindicală care a organizat greva, scandează „Grevă generală!”, „Echitate pentru Sănătate!”, „Fără UPU nu se poate!” sau „Fără ATI nu putem trăi!”.

Citiți și: Pensiile românilor sunt în pericol! Acțiune fără precedent

Un asistent de la Secția de Psihiatrie, Ion Dobrică, ni se plânge că în rândul personalului medical au apărut chiar și stări conflictuale ca urmare a inechității pe care ar promova-o Guvernul în sistemul sanitar prin legea salarizării și regulamentul de sporuri. ”Ne-au încăierat doctori cu asistenți”, ne-a declarat acesta.

Pe perioada celor două ore de grevă de avertisment sunt asigurate doar urgențele.

Dacă nici după protestul de astăzi nu se va ajunge la un acord cu Guvernul, Sanitas va declanșa vineri, 11 mai 2018, grevă generală.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3