NOR CURIER 930X122

adeverință medicală

ADEVERINȚĂ MEDICALĂ ȘI AVIZ EPIDEMIOLOGIC ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

O adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă sunt necesare pentru înscrierea în fiecare an şcolar, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică.

Citiți și: Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Până când puteți depune cererile

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Am elaborat un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei pentru a prezenta explicit condiţiile medicale necesare înscrierii copiilor în unităţile de învăţământ la începutul anului şcolar. Începând din anul şcolar 2015-2016 elevii vor prezenta un aviz epidemiologic semnat de medic prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev are sau nu are semne şi simptome sugestive de boală transmisibilă.”, a declarat agenţiei Mediafax Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Citiți și: Un elev de 16 ani și-a bătut doi colegi de clasă!

Potrivit proiectului Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, documentele medicale necesare la înscrierea/frecventarea fiecărui an de învăţământ/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt: adeverinţă medicală şi aviz epidemiologic.

Adeverinţa medicală cuprinde date privind suferinţe patologice ale copilului care urmează să intre sau să reintre în colectivitate, printre care astm, otită, maladii congenitale de cord, probleme de învăţare/dezvoltare, diabet zaharat, leziuni ostoarticulare, convulsii, tulburări de vorbire, auz sau vedere, tuberculoză. De asemenea, vor fi trecute în adeverinţă informaţii privind alergii la medicamente, alimente sau altele pe care le-ar putea avea copilul şi ce medicamente sau vaccinuri a efectuat.

Totodată, elevul va fi supus unui examen fizic, în care îi vor fi evaluate înălţimea, greutatea, indicele de masă corporală şi presiunea arterială (pentru copiii de peste trei ani).

Documentele medicale se eliberează de medicul de familie sau de medicul colectivităţii din care provine copilul.

Pentru anul 2015 documentele medicale necesare pentru înscrierea/frecventarea fiecărui an de învăţământ al preşcolarilor şi elevilor vor fi depuse la sediul unităţilor de învăţământ până pe data de 1 octombrie 2015. (Articol preluat de pe http://www.mediafax.ro/, titlul ne aparține)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90