930 x122 grota rece

adrian streinu cercel

ADRIAN STREINU-CERCEL: UN VACCIN EXPERIMENTAL ÎMPOTRIVA CORONAVIRUS VA FI ADUS ÎN ROMÂNIA

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, profesorul Adrian Streinu-Cercel, informează că un vaccin experimental împotriva coronavirus va fi adus în România.

Citiți și: Pericol iminent! Ne paște o nouă epidemie!

Anunțul a fost făcut astăzi într-o emisiune tv la Antena 3.

„Și în Statele Unite se testează unul (n.r. – vaccin), și în Marea Britanie se testează unul. Noi, de la nivelul Institutului de Boli Infecțioase, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin.

Citiți și: Criză de vaccinuri vitale pentru copii!

Este un vaccin care e făcut prin inginerie genetică (….) S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori și este un vaccin care se adresează populației care nu a trecut prin infecție”, a afirmat managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Când va putea fi adus acest vaccin și în România? „Din momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare, evident el va face obiectul avizării la nivelul Agenției Naționale a Medicamentului și după avizul Agenției el va putea să înceapă. După care urmează proceduri destul de laborioase prin care preparatul de evaluat să fie adus în țară și pe urmă investigatorii principali vor trece la treabă împreună cu echipele lor.

(…) Cert este că noi ne gândim ca undeva într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face eventual primele evaluări de voluntari.

(…) Este pe o relație pe Marea Britanie. Din păcate, și acolo sunt probleme, după cum ați văzut, inclusiv probleme de circulație cu avioanele, și vom vedea cum vom realiza aceste lucruri”, a precizat la Antena 3 profesorul Adrian Streinu-Cercel.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3