930×122 CAPRA 5

grapefruit

AFLĂ DE CE NU TREBUIE SĂ CONSUMI GRAPEFRUIT DACĂ IEI MEDICAMENTE!

Bogat în vitamine și compuși antioxidanți, grapefruitul are numeroase beneficii pentru sănătate.

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanților și fibrelor conținute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice, prin urmare și grapefruit, ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruituri pe zi scade nivelul de colesterol și trigliceride, iar la cele obeze contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentații echilibrate și a unei activități fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi înaintea fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.

În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.

Citiți și: Video. Avertisment! Pericol mortal nevăzut!

Dacă urmaţi, însă, un tratament cu medicamente hipotensoare, împotriva colesterolului sau cu inhibitori de monoaminooxidanţi (pastile folosite în boli de tip Parkinson) şi, în general, cu orice fel de medicament, este contraindicat să consumați acest fruct. De ce? Pentru că modifică activitatea medicamentului: fie o sporeşte foarte mult, fie o anihilează. În unele cazuri această asociere poate fi foarte periculoasă. Dacă luaţi un medicament pentru tensiune, de exemplu, şi consumaţi grapefruit, acesta din urmă poate potenţa activitatea tratamentului, iar tensiunea riscă să scadă până la colaps. Grapefruitul interferează cu căile de detoxifiere şi modifică activitatea medicamentelor. Este un citric foarte bun şi des folosit în dietele de slăbit, însă le e indicat doar persoanelor care nu urmează niciun fel de tratament. (Sursă şi foto: doctorulzilei.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90