Donaris 930 x 122

Arges

ARGEȘ: DIN 82 DE PERSOANE AFLATE ÎN CARANTINĂ, 80 ÎNCĂ MAI AȘTEAPTĂ REZULTATELE TESTELOR COVID-19

De la intrarea în carantină în județul Argeș a primelor persoane în cazul cărora s-a impus procedura, Instituția Prefectului raportează continuu „zero” persoane infectate/bolnave.

Citiți și: A nins în Argeș!

Asta nu înseamnă însă că în cazul tuturor carantinaților din Argeș testele ar fi ieșit deja negative.

Realitatea nu e atât de liniștitoare pe cât o arată statisticile, pentru că în 80 dintre cele 82 de cazuri rezultatele testelor sunt încă necunoscute.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Întrebat de ePitești cum stau lucrurile, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a explicat:

„Avem peste 80 de probe trimise pentru care așteptăm răspunsul. Toate persoanele din carantină sunt testate. Deoarece centrele care fac testele sunt foarte aglomerate, răspunsurile pot întârzia”.

Toți cei aflați acum în carantină în Argeș sunt argeșeni. Asta nu înseamnă neapărat că aici nu vor ajunge și persoane din alte județe.

„Poate exista și posibilitatea de a caza din alte județe, dacă, de exemplu, șoferul mașinii este argeșean, dar ceilalți pasageri cu care a călătorit sunt din alte județe și nu pot conduce. Regula este însă ca la graniță să se organizeze convoaie pentru fiecare județ.

Spitalele de infecțioase se reorganizează și amenajează fluxuri diferite pentru a primi cetățeni diagnosticați cu coronavirus. În situațiile în care locurile de izolare identificate acolo nu sunt suficiente, se vor lua măsuri de mutare a pacienților. Acesta este un proces aflat în desfășurare”, a mai spus prefectul.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3