New Profesional Consult 930 x 122

Arges

ARGEȘ: MAI MULTE PATURI CU ACCES LA OXIGEN. CE MĂSURI URMEAZĂ SĂ SE IA ÎN SPITALE

Ieri, 9 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului s-a desfășurat o ședință operativă la care au participat prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș,  Sorina Honțaru, directorii medicali ai spitalelor COVID din județ, medici, reprezentanți ai Consiliului Județean Argeș și primari .

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Principalele linii de discuție au fost eficientizarea procesului de raportare a cazurilor confirmate, analizarea posibilităților de a crește numărul paturilor cu acces la oxigen, suplimentarea locurilor la ATI și cooptarea de medici rezidenți care să completeze activitatea medicilor specialiști.

În urma discuțiilor au fost stabilite direcțiile în care se va acționa în perioada imediat următoare, respectiv: demararea procedurilor de creștere a paturilor cu acces la oxigen în spitalele Câmpulung, Leordeni și Mioveni și cooptarea a 6 medici, 3 specialiști și 3 rezidenți cu ajutorul cărora s-ar putea operaționaliza cele 10 paturi ATI disponibile la spitalul Mioveni.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

În acest sens, la videoconferința desfășurată în cursul zilei de ieri cu participarea primului-ministru, Ludovic Orban, și a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, prefectul Emanuel Soare a solicitat sprijinul acestora pentru cooptarea celor 6 medici necesari în vederea operaționalizării locurilor la ATI din spitalul Mioveni.

De asemenea, în cadrul videoconferinței s-a analizat și oportunitatea de a aduce un al doilea tir ATI în județul Argeș, la spitalul Mioveni, tir ce ar putea funcționa tot prin aportul celor 6 medici amintiți mai sus. În acest fel, în județul nostru s-ar putea suplimenta locurile la ATI cu 22 de paturi foarte necesare în acest moment.

Foto descrispriv: stiri.botosani.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90