Donaris 930 x 122

deces

ARGEȘUL, SUB ATACUL GRIPEI. ÎNCĂ UN MORT LA SPITALUL JUDEȚEAN

Argeșul, sub atacul gripei. Încă un mort la Spitalul Județean. Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna argeșeană Dârmănești, confirmat cu gripă a murit. Argeșeanul era internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Exclusiv: Caz înfiorător în Argeș! Găsit mort după luni de zile, în propria casă!

Avea confirmat virusul gripal AH1, dar suferea de hepatită virus B cu agent D. Bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Informația ne-a fost furnizată în urmă cu puțin timp de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, Andreea Vasile.

Citiți și: Șef din conducerea Lukoil, găsit mort

De la începutul sezonului rece 2018-2019, este al doilea argeșean confirmat cu gripă care moare. Amintim că săptămâna trecută un bărbat de 40 de ani din comuna Mărăcineni a decedat tot la Spitalul Județean.

Tot în urmă cu puține minute, Direcția de Sănătate Publică a comunicat situația actualizată la această oră a cazurilor de gripă înregistrate oficial în județul Argeș. Sunt 66 de cazuri, repartizate astfel:

-51 cu virus gripal AH1;

-13 cu virus gripal AH3;

-2 cu virus A nesubtipat.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, DSP Argeș recomandă din nou populației vaccinarea antigripală, adresarea către medicii de familie și medicii specialiști în cazul apariției simptomelor de gripă sau răceală și respectarea următoarelor măsuri care limitează răspândirea infecțiilor respiratorii:

-spălatul pe mâini cu apă și săpun (care este obligatoriu după ce strănutați, tușiți sau vă suflați nasul), înainte și după masă, oricând mâinile au un aspect murdar;

-acoperiți gura și nasul când strănutați sau tușiți (cu un șervețel de hârtie, pe care îl aruncați după aceea);

-nu folosiți în comun obiecte personale (prosoape, batiste, cosmetice etc.);

-dacă vă îmbolnăviți, acționați responsabil (repaus la domiciliu și păstrarea distanței față de persoanele din jur, mai ales dacă tușiți sau strănutați);

-consumați multe legume și fructe proaspete, bine spălate sub jet de apă potabilă înainte de consum;

-aerisiți zilnic încăperile în care lucrați sau vă odihniți;

-evitați aglomerațiile;

-folosiți îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA