New Profesional Consult 930 x 122

Arges

BACTERIA UCIGAȘĂ – NOI ANALIZE LA LAPTE, REZULTATE

Direcția de Sănătate Publică Argeș a prezentat în urmă cu puțin timp noi date în criza bebelușilor cu infecții grave.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

„În ultimele 6 zile niciun copil din județul Argeș nu a fost transferat în nicio unitate sanitară din București cu boală diareică complicată, cei doi copii transferați la Spitalul „V.Babeș” și „Matei Balș” fiind cu enteroviroză cu rotavirus confirmat. (…)

Dl. dr.Victor Strâmbu, secretar de stat din Ministerul Sănătății, a venit astăzi la Spitalul de Pediatrie din Pitești pentru a discuta personal cu medicii și a găsi împreună cele mai bune soluții pentru situația medicală cu care ne confruntăm. Vizita a urmărit ajutorarea spitalului și a personalului medical, pentru a face față pe viitor unor astfel de situații de urgență. Prioritatea este de a asigura bune condiții de tratament pentru pacienții internați. Vom primi sprijin din partea Ministerului Sănătății, inclusiv suportul unor medici specialiști, pentru a face echipă cu pediatrii din Spitalul de Pediatrie Pitești.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Ministerul Sănătății este în contact cu organismele de profil european, urmărindu-se identificarea cât mai rapidă a cauzelor ce au stat în spatele acestor îmbolnăviri, situația nefiindu-le străină nici acestora (a se vedea cazuri similare din Germania și Franța din 2011).

În unitățile sanitare din Argeș în prezent sunt internați cu forme ușoare și medii de scaune diareice – boală necomplicată – un număr de 42 de copii:

-SPITALUL DE PEDIATRIE PITEȘTI – 33 de copii (dintre care 11 internați în ultimele 24 de ore)

-SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI (secția boli infecțioase copii) – 5 copii

-SPITALUL MUNICIPAL CURTEA DE ARGEȘ (pediatrie) – 3 copii

-SPITALUL ORĂȘENESC „REGELE CAROL I” COSTEȘTI (pediatrie) – 1 copil. (…)

Menționăm că în ultimele 24 de ore prin serviciul de urgență 112 la Spitalul de Pediatrie Pitești s-au prezentat cu diaree 5 copii cu vârsta de sub 2 ani, dintre aceștia 2 fiind transferați la spitale din București.

De asemenea, probele de lapte recoltate din locuințele copiilor din Ștefănești și Pitești (Aleea Apusului, strada Depozitelor, strada Exercițiu) corespund standardelor în vigoare.

Probele de sterilitate recoltate la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt sterile.”, precizează Direcția de Sănătate Publică Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90