NOR CURIER 930X122

copil

BEBELUȘUL CU SHU DIN MIOVENI, DE LA GRAV LA FOARTE BINE

Bebelușul cu sindrom hemolitic uremic (SHU) în vârstă de 1 an și 4 luni din orașul argeșean Mioveni internat în Spitalul „Marie Curie” din București se simte „foarte bine”, a anunțat Dan Buzatu, managerul spitalului, pentru Mediafax. Potrivit sursei citate, cel mai probabil copilul urmează să fie externat zilele următoare dacă starea lui de sănătate va fi în continuare una foarte bună.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Și Ministerul Sănătății confirmă evoluția pozitivă a stării de sănătate a micuțului: „În Secția de Nefrologie rămâne internat și copilul din Mioveni, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală.”

Ieri alți doi copii care au avut SHU au fost externați din Spitalul „Marie Curie”. Din păcate, tot ieri, în cursul serii, doi bebeluși, dar nu din județul Argeș, au fost internați cu sindrom hemolitic uremic. Unul are 6 luni, iar celălalt, 7 luni, ambii fiind din Fetești.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

Copilul din Mioveni, Andrei I., a fost adus din Argeș la Spitalul „Marie Curie” pe 24 februarie, acuzând o gastroenterocolită severă. Medicii bucureșteni l-au diagnosticat cu SHU.

Înainte, însă, începând din data de 13 februarie, micuțul a fost „plimbat” între diverse spitale. Detalii puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/fetita-din-arges-cu-suspiciune-de-shu-plimbata-intre-spitale/ și http://epitesti.ro/stiri/sanatate/prognostic-rezervat-pentru-copilul-din-mioveni-cu-shu/.

Evoluția în bine a stării de sănătate a bebelușului din Mioveni este remarcabilă. Vă amintim că inițial prognosticul doctorilor de la „Marie Curie” a fost unul rezervat: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/prognostic-rezervat-pentru-copilul-din-mioveni-cu-shu/. Ba chiar la un moment dat, starea micuțului se agravase: http://epitesti.ro/stiri/sanatate/copilul-din-mioveni-cu-shu-in-stare-grava/. (Foto: evz.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90