EcoMoto 930×122

blocul alimentar

BLOC ALIMENTAR NOU-NOUȚ LA SPITALUL DE PEDIATRIE

Bloc alimentar nou-nouț la Spitalul de Pediatrie. Blocul alimentar al Spitalului de Pediatrie din Pitești a fost reabilitat în totalitate și dotat cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere al tehnologiei.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Investiția a fost mai mult decât necesară, dacă ținem cont de faptul că în vechiul bloc alimentar exista aparatură încă de la deschiderea spitalului, în anul 1984.

În valoare de 855.592,28 de lei, investiția a constat în lucrări de reparații capitale – 533.351,18 lei și dotarea cu echipamente – peste 322.241,10 lei. Sursele de finanțare au fost bugetul Consiliului Județean Argeș (533.351,18 lei) și veniturile proprii ale spitalului (322.241,10 lei).

Citiți și: Visul devine realitate la Pediatrie, în Pitești: o nouă secție pentru copii

La blocul alimentar lucrează 14 salariați, dintre care 5 asistente medicale cu atribuții de asistent dietetician, 3 bucătări și 6 muncitori necalificați.

Astăzi am facut o vizită la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde s-a dat în folosință bucătăria spitalului, care a fost renovată și dotată cu tot ce este de ultimă oră, ca aparatură, condiții de muncă, circuite. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit foarte mult și s-au implicat în ducerea la bun sfârșit a acestor lucrări!

Facem tot posibilul ca pacienții să nu mai vină cu alimente de acasă, să respecte regimul alimentar recomandat de medici. Este în favoarea pacientului să respecte și această regulă. Aici, zilnic, se pregătesc câte 100 de porții de mâncare, mâncare care se servește în caserole de unică folosință. Felicitări conducerii spitalului!” – a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, doctorul Dan Manu.

În ultimii doi ani și jumătate, la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost renovat în totalitate și dotat cu mobilier nou de ultimă oră etajul VII, iar în această perioadă se lucrează la renovarea și modernizarea etajului V. De asemenea, în anul 2018 spitalul a fost dotat cu un Computer Tomograf ultraperformant, Argeșul fiind, de altfel, singurul județ din regiunea Sud-Muntenia care are două astfel de aparate.

„În plus, tot în ultimii doi ani, la Spitalul de Pediatrie din Pitești au fost angajați 10 medici, rezolvându-se astfel problemele cauzate de lipsa de personal de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și gărzile. Serviciul de anestezie este asigurat de 3 medici anesteziști”, precizează Consiliul Județean Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90